12 березня 2018 року відбулося чергове засідання Вченої ради університету.

Розпочалося воно привітанням ювілярів: директора Навчально-методичного комплексу "Інститут післядипломної освіти” к.т.н., доцента І.Г. Малюкової, декана факультету авіаційних і космічних систем д.т.н., професора О.В. Збруцького та начальника навчально-методичного управління д.т.н., доцента С.П. Гожія.

Також відбулося нагородження Почесною грамотою Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського за вагомий внесок у результати науково-організаційної діяльності університету в 2017 році зав. каф. фізики енергетичних систем ФТІ А.А. Халатова, зав. каф. прикладної математики ФПМ О.Р. Чертова, директора НТО "КПІ-Телеком" А.М. Ілляшенка, зав. відділу інформаційної підтримки освіти та досліджень НТБ Є.В. Кулик, інженера ММІ А.О. Рибалки та провідного інженера НДІ ТК Е.В. Рудакова.

Першим питанням порядку денного була доповідь першого проректора університету Ю.І. Якименка про підсумки навчальної роботи університету за 2017 рік. Юрій Іванович зазначив, що пріоритетним завданням у сьогоднішніх умовах є забезпечення якісної конкурентоспроможної освіти на всіх її рівнях з поєднанням фундаментальної освіти і практичної підготовки на засадах визначальної інноваційної складової та сучасних форм і технологій навчання. Крім того, він надав динаміку та загальну характеристику прийому до університету за останні 6 років та результати розподілу структурних підрозділів за комплексним показником прийому. Також були висвітлені питання системи доуніверситетської підготовки, вхідного ректорського контролю, загального рівня професійної підготовки випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського та етапів інноваційної моделі підготовки.

Наступним було заслухано звіт проректора П.О. Киричка про підсумки навчально-виховної роботи в університеті за 2017 рік. Петро Олексійович надав інформацію щодо стипендіального забезпечення, результатів атестації студентів І-ІV курсів, результатів складання студентами літніх та зимових сесій та динаміку відрахувань. Було оголошено переможців конкурсу на кращу академічну групу, також він розповів про динаміку кількості учасників програм академічної мобільності. Крім того, були висвітлені всі результати навчально-організаційної, соціальної та культурно-масової роботи.

Після цього з аналізом фінансово-господарської діяльності в університеті за 2017 рік та затвердженням бюджету на 2018 рік виступила начальник ДЕФ Л.Г.Субботіна. Людмила Григорівна надала інформацію щодо виконання бюджету університету за 2017 р., надходження загального та спеціального фондів і структуру надходжень за послуги у сфері освіти, науки, культури, соціальній сфері у 2017 році. Також було повідомлено про підрозділи, які виконали план надходжень у 2017 р., та підрозділи, які збільшили і які зменшили показник "індексу якості розвитку" у 2017 р. та подано структуру використання коштів спеціального фонду, структуру комунальних витрат та інформацію щодо виконання плану поточного і капітального ремонтів. Крім того, начальник ДЕФ представила бюджет КПІ ім. Ігоря Сікорського на 2018 р., тобто – зведений бюджет, структуру формування спеціального фонду та структуру видатків загального фонду.

Насамкінець було заслухано конкурсні питання й поточні справи, зокрема питання про  закріплення спеціальності 231 Соціальна робота за кафедрою філософії, питання про рекомендацію до друку періодичних видань, а також питання про внесення змін до Положення про Вчену раду університету та Положення про обрання науково-педагогічних працівників.

Дата події