20 лютого, в роковини трагічних подій чотирирічної давнини на Майдані Незалежності, в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулися заходи зі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та київських політехніків, які віддали свої життя за волю України.

Розпочалися заходи з урочистого відкриття в холі першого поверху Науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка пам’ятної інсталяції до Дня Героїв Небесної Сотні. Її присвячено подвигу наших співвітчизників у дні кривавого протистояння на Майдані та у війні, що триває на сході України. Частину інсталяції присвячено загиблим КПІшникам. Експозицію поділено на дві умовні зони – інсталяцію кубічних форм та фотозону. Головними елементами виставки є чотири куби як непорушні знаки нетлінності. Написані на їхніх гранях прізвища наших загиблих співвітчизників немов перетворюються на білих журавлів, голоси яких вічно звучатимуть в пам’яті людей. Окреме місце займає куб, присвячений політехнікам, які поклали свої життя за світле майбутнє Вітчизни. Невід’ємним складником інсталяції є фотовиставка, присвячена героям і хронікам Революції Гідності та АТО.

Після завершення лекцій студенти, викладачі та співробітники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» також поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні біля Храму Святителя Миколи Чудотворця й поіменно згадали тринадцятьох загиблих за свободу Батьківщини київських політехніків. Це – учасники Майдану і Антитерористичної операції на сході України студент заочного відділення факультету соціології і права Герой України Юрій Поправка, студент заочного відділення факультету інформатики та обчислювальної техніки Герой України Сергій Бондарев, випускник Військового інституту КПІ Герой України Максим Шаповал; науковий співробітник факультету електроніки Андрій Єременко, студент Механіко-машинобудівного інституту Юрій Артюх, студент зварювального факультету Вадим Жеребило, випускник Механіко-машинобудівного інституту Володимир Кочетков-Сукач, студент факультету соціології і права Владислав Дюсов. студент факультету біотехнології та біотехніки Олександр Кондратюк, співробітник господарського відділу Михайло Федоренко, випускник радіотехнічного факультету Павло Мазуренко, випускник Інституту спецзв’язку та захисту інформації Олександр Петрищук, випускник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Ігор Шевченко.

Учасники церемонії також поклали квіти до меморіальних дошок у корпусах університету, де розташовано факультети, на яких загиблі політехніки навчалися або працювали.

Участь у заходах зі вшанування пам’яті героїв Майдану та боїв на сході України взяли перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, проректор з навчально-виховної роботи Петро Киричок, голова громадської організації “Ветеран КПІ” Юрій Нестеренко, студенти університету та інші.

Дата події