КПІ ім. Ігоря Сікорського та Альянс «Нова енергія України» підписали 8 лютого Меморандум про співробітництво.

Своїми підписами документ скріпили ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський та голова правління Альянсу Валерій Боровик.

Участь у церемонії підписання взяли виконавчий директор Альянсу «Нова енергія України» Павло Качур і проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко.

Метою налагодження співробітництва є реалізація проектів з проектування та виготовлення продукції космічного призначення в інтересах України, реалізація спільно виготовленої продукції на зовнішніх ринках, а також об’єднання зусиль для пошуку інвестицій для виконання цих завдань.

Для досягнення цієї мети університет і Альянс розглянуть можливість створення консорціуму, який реалізуватиме конкретні проекти за вказаними напрямами. Сам Меморандум є основою для укладання договорів, що детально регулюватимуть питання співробітництва між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Альянсом «Нова енергія України», а також проведення відповідних робіт.

Альянс «Нова Енергія України» – це добровільна громадська ініціатива, яку створено з метою побудови якісно нової політики енергоефективності та енергозбереження у зв'язку з інтеграцією України у світове співтовариство в умовах зростаючого дефіциту паливно-енергетичних ресурсові планети. Альянс об'єднує ділові кола, представників місцевих органів влади, професійні інженерно-технічні та академічні спільноти та громадські організації. Один із нових напрямів його діяльності – розробка і впровадження космічних технологій.

Дата події