Практичний семінар для викладачів кафедри фізичного виховання на тему "Техніка в'язання та практичне застосування туристичних вузлів" пройшов 17 січня в залі спортивного туризму спорткомплексу КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Вузли і петлі використовувалися людиною з давніх-давен під час полювання та рибного лову, в сільському господарстві, при виготовленні килимів, оздобленні одягу. Вузли поширені в різних сферах людської діяльності і мають особливості у зав'язуванні їх моряками, хірургами, рибалками, пожежниками, поліцейськими, альпіністами, спелеологами, будівельниками, ткачами, мисливцями, рятувальниками та ін.

Під час семінару ст. викладач В.М.Михайленко та викладач С.М.Сога показали вузли, які вивчають студенти відділення туризму, а також продемонстрували практичне застосування цих вузлів. Викладачі відділення туризму розповіли про вплив уміння в'язати вузли на розвиток у студентів моторики пальців, логічного мислення, поліпшення пам'яті та координації рухів. Також на заняттях студенти оволодівають знаннями та практичними навичками, які знадобляться в подальшому житті.

На семінарі викладачі на практиці вивчали техніку в'язання основних вузлів. Ці вправи доречно використовувати під час занять будь-яким видом спорту чи рухової активності, в підготовчій або заключній частині заняття.

Охочі освоїти техніку в'язання вузлів можуть звертатися у відділення туризму до викладачів кафедри фізичного виховання В.М.Михайленка та С.М.Соги.

Інф. кафедри фізичного виховання, на фото: В.М.Михайленко

Дата події