4 липня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте відкриття Дванадцятої міжнародної студентської Олімпіади з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова «KPI-OPEN 2017».

Отже розпочався цифровий марафон довжиною в три дні, під час якого кращі молоді програмісти з кількох країн уже вдванадцяте змагатимуться за «Кришталеву вежу» – головний приз цієї міжнародної студентської Олімпіади з програмування.

Організаторами Олімпіади є КПІ ім. Ігоря Сікорського та група розвитку Vanopl Development Group за підтримки Міністерства освіти і науки України, а також Кібернетичного центру Національної академії наук України. Обидва її тури та офіційні заходи, як завжди, проходитимуть у КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Участь у церемонії відкриття «KPI-OPEN 2017» взяли проректор з навчально-виховної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Петро Киричок, директор Інституту кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України академік НАНУ Іван Сергієнко, ініціатор проведення і співзасновник Олімпіади, засновник і керівник групи розвитку Vanopl Development Group Іван Плотніков, директор з маркетингу компанії SIM-Networks Дмитро Юферов, представники компаній Oro, Inc, MacPaw, Lenovo та інших.

Варто нагадати, що «KPI-OPEN» – це одне з найбільших очних змагань з програмування у світі. Проводиться Олімпіада за оригінальними правилами, гармонізованими з міжнародними. Вкупі з відсутністю організаційного внеску це робить «KPI-OPEN» ідеальною платформою для зустрічі молодих програмістів різних країн. Отож за роки проведення вона стала однією з головних подій календаря не лише для студентів, які здобувають відповідний фах в університетах України та країн Східної Європи, але й для багатьох IT-компаній. Основна мета її проведення – створити можливість для визначення найсильніших програмістів серед студентів, навчити їх працювати в команді, допомогти тим, хто вийде на старт, оцінити власні сили й зрозуміти, в якому напрямі рухатися в навчанні. Тобто, в кінцевому підсумку, сприяти підвищенню професійного рівня молодих фахівців. Звичайно, однією з цілей Олімпіади є й забезпечення розвитку міжуніверситетських зв’язків.

Партнерами Олімпіади виступають відомі IT-компанії, спеціалісти яких діляться з учасниками змагань власним досвідом, знаннями та баченням подальшого розвитку галузі на спеціальних презентаціях, семінарах і лекціях. При цьому ці компанії отримують чудову нагоду знайти перспективних співробітників серед по-справжньому зацікавлених майбутньою професією студентів.

Вже традиційно, організатори Олімпіади пропонують учасникам не лише складні та цікаві завдання, але й різноманітні заходи в рамках її культурної програми: екскурсію по Києву, прогулянку на теплоході по Дніпру, майстер-клас з пляжного волейболу, екскурсію на каяках і навіть Арт-вечір – концерт Jazz'n'Guitar Spectrum (він відбудеться у залі Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського у четвер 6 липня).

Популярність «KPI-OPEN» постійно зростає – про це свідчить розширення його географії та кількості учасників. Загальна ж статистика за роки проведення Олімпіаді є такою: участь у ній брали 851 команда, 3235 студентів з 14 країн, 69 міст и 162 вишів. Цього року на її старт вийшли 106 команд з України, Латвії, Литви, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, Угорщини та Естонії.

Спонсорами Олімпіади у 2017 році виступає ціла низка відомих IT-компаній: Platinum спонсор – Oro, Inc., Gold спонсор – MacPaw, Офіційні партнери – NetCracker і SIM-Networks, Призові спонсори – Lenovo, SIM-Networks і VPS.ua.

Інформаційними спонсорами KPI-OPEN 2017 зголосилися бути провідні профільні ЗМІ та Інтернет-ресурси: iXBT.com, gecid.com, Оbozrevatel.com, hardwareluxx.ru, 3Dnews.ru, KO.com.ua, Overclockers.ua, hi-tech.ua, occlub.ru, ModLabs.net, Hi-Tech Pro, IT Business Week, loftblog.ru, greentechreviews.ru, itechnology.org.ua, i2hard.ru, ITC.ua, ukr.net, CyberBionic Systematics, DOU.ua, Kyiv Smart City, Bionic University, Technoguide, StartIT, PCweek Russian Edition, IT Education Academy, BrainBasket Foundation, PC Magazine Russian Edition, Erevnites, FISIT, YOUR ECONOMY, Fisiting и Immaterial.

На переможців чекають планшети Tab3 8” Plus, ігрові мишки серії Y Gaming Mouse, ігрові навушники Lenovo серії Y Stereo Headset-ROW від призового спонсора Lenovo; сертифікати на отримання послуг професійного хостингу від Офіційного партнера SIM-Networks; подарункові сертифікати на відеокурси від компанії ITVDN та, звісно, «Кришталева вежа» – головний приз KPI-OPEN.

Усі учасники гарантовано одержать сертифікати на отримання хмарного хостингу від Призового спонсора VPS.ua.

Церемонія нагородження переможців Олімпіади та її закриття відбудеться 7 липня.

На фото: головний приз Олімпіади – «Кришталева вежа»

[04-07.07.2017] Дванадцята відкрита міжнародна студентська олімпіада з програмування імені С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова «KPI-OPEN 2017»

З 4 по 7 липня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» кращі молоді програмісти знов змагатимуться за «Кришталеву вежу» – головний приз традиційної відкритої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С.О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2017».

Олімпіада відбудеться вже вдванадцяте. Проводять її КПІ ім. Ігоря Сікорського та група розвитку Vanopl Development Group за підтримки Міністерства освіти і науки України, а також Кібернетичного центру Національної академії наук України. Обидва її тури та офіційні заходи вже традиційно пройдуть у КПІ ім. Ігоря Сікорського.

«KPI-OPEN» – це одне з найбільших очних змагань з програмування у світі. За роки проведення Оліміпада перетворилася на знакову подію для молодих програмістів не лише з України та країн Східної Європи, але й для багатьох IT-компаній, що працюють в Україні. Основна мета її проведення – створити можливість для визначення найсильніших програмістів серед студентів країн-учасників, навчити їх працювати в команді, привернути увагу суспільства до молодіжних інтелектуальних змагань, сприяти підвищенню професійного рівня молодих фахівців, забезпечити розвиток міжуніверситетських зв’язків, а також допомогти студентам з різних міст і країн налагодити особисті контакти. Водночас, IT-компанії, які виступають партнерами Олімпіади, отримують чудову нагоду знайти перспективних співробітників серед по-справжньому зацікавленої майбутньою професією молоді. Також спеціалісти IT-компаній поділяться з учасниками Олімпіади власним досвідом, знаннями та баченням подальшого розвитку галузі на спеціальних презентаціях, семінарах та лекціях. Ну і вже традиційно організатори пропонують учасникам Олімпіади різноманітні заходи в рамках її культурної програми: екскурсію по Києву, прогулянку на теплоході по Дніпру, майстер-клас з пляжного волейболу, екскурсію на каяках і навіть джазовий концерт тощо.

Зацікавленість «KPI-OPEN» підтверджується постійним зростанням кількості учасників цього турніру, розширенням його географії та інформаційної підтримки. Загальна статистика за роки проведення Олімпіаді є такою: участь у ній брали 851 команда, 3235 студентів з 14 країн, 69 міст и 162 вишів. Цього року станом на 30 червня для участі в ній уже зареєстровано 115 команд з 10-х країн. Зауважимо, що за сукупністю вказаних показників за роки існування «KPI-OPEN» є найбільшою в Україні міжнародною очною олімпіадою студентів-програмістів.

Олімпіада проводиться за оригінальними правилами, гармонізованими з міжнародними. Разом з відсутністю організаційного внеску така особливість перетворює «KPI-OPEN» на ідеальну платформу для зустрічі молодих програмістів з України та інших країн.

Спонсорами Олімпіади у 2017 році виступає ціла низка відомих IT-компанії. Інформаційними спонсорами – провідні профільні ЗМІ та Інтернет-ресурси. Тож переможців і призерів олімпіади чекатимуть ще й призи від спонсорів.

Чекаємо представників мас-медіа та всіх охочих на церемонії відкриття, підведенні підсумків турів та нагородженні.

Відкриття Олімпіади «KPI-OPEN 2017»: 04.07.2017 (вівторок), 11:00, Зал засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, корпус 1, Проспект Перемоги, 37.

Церемонія нагородження та закриття: 07.07.2017, 12:00, Зал засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, корпус 1, Проспект Перемоги, 37.

Детальний розклад Олімпіади можна знайти за адресою http://kpi-open.org/schedule/.

Офіційний сайт олімпіади «KPI-OPEN»: http://kpi-open.org.

Контактна інформація: Іван Плотніков, ip@vanopl.com, Група розвитку Vanopl Development Group, +380632379995, skype: vanopl.

Дата події