"Хто хоче вчитися – знаходить можливості, хто не хоче – шукає відмовки", – з таким девізом крокує по життю Анастасія Шакун, студентка 4-го курсу ХТФ. Вона навчається за новою перспективною спеціалізацією "Хімічні технології косметичних засобів та харчових добавок", яку започаткували в Київському політехнічному близько 4 років тому. На кафедрі зарекомендувала себе як старанна, працелюбна, дисциплінована, креативна та ініціативна студентка. Успіхів досягає завдяки наполегливому характеру і бажанню бути першою. У цьому семестрі її удостоєно іменної стипендії Президента України.

Анастасія народилася у містечку Вільногірськ, що на Дніпропетровщині. Прагнула здобути гідну освіту, виявляла свої здібності ще зі школи, цікавилася освітніми заходами і науково-дослідницькими проектами. Навчаючись в КПІ ім. Ігоря Сікорського Анастасія бере участь у наукових дослідженнях, професійних конференціях, активно долучається до громадського та наукового життя університету. Набуті знання і практичні навички успішно застосовує для підвищення свого наукового рівня.

Як зізнається студентка: "Навчання на кафедрі фізичної хімії дає можливість знайти своє місце в житті, зрозуміти, який напрям необхідно обрати в майбутньому. Я поступово крокую до своєї мети – володіти цікавою затребуваною професією, тож вивчаю все нові й нові фахові дисципліни, які не тільки підвищують мій професійний рівень, а й розширюють світогляд. Вважаю, що кожен повинен ставити перед собою мету і обов'язково досягати її, адже в житті головне – знати, що і заради чого робити".

Попри повну зайнятість навчанням та соціальними проектами, вона знаходить час справам "для душі": подорожам, спілкуванню з друзями та різноманітним курсам.

На сьогодні Анастасія студіює наукові публікації, працює над випускним бакалаврським проектом, присвяченим розробці технологічного проекту добування харчової добавки – арабіногалактану, що використовується як загусник та стабілізатор. "Усього, що я досягла на даний момент, я б не мала без тісної співпраці з науковцями та викладачами кафедри фізичної хімії, які повели мене незвіданими стежками хімічної науки та дали чудовий старт науковому майбутньому. Особлива вдячність проф. О.Е.Чигиринець та ст. викл. В.І.Воробйовій, які підтримують і допомагають в усіх моїх починаннях", – ділиться А.Шакун.

Тож побажаємо молодій дослідниці втілення задуманого – успішно закінчити навчання і знайти гідне застосування своїм знанням.

Інф. ХТФ