У нашому університеті завершився огляд-конкурс на кращу академічну групу. Цього року учасників було чимало, та суворе принципове журі справедливо обрало переможців.

За технічними напрямами підготовки на першому-третьому курсах найкраще навчаються на приладобудівному факультеті (групи ПГ-п61, ПІ-51о, ПО-42). Кращою серед груп четвертого курсу названо групу ЗВ-32 зі зварювального факультету. Студенти гуманітарних напрямів підготовки теж не відстали: серед переможців – Видавничо-поліграфічний інститут (гр. МВ-61), факультет лінгвістики (гр. ЛН-51), факультет менеджменту та маркетингу (гр. УС-41).

Для обрання переможців діяльність студентів оцінювали за п'ятьма критеріями. Перший, і найголовніший, – успішність навчання. До уваги брали середній бал студентів за останній навчальний семестр. Участь у науково-дослідній роботі та успішність у здобутті фаху теж відіграли значну роль. Також розглядалися успіхи у громадській роботі, художній самодіяльності, заняттях фізкультурою і спортом.

Конкурс проводився у два етапи. Першим був факультетський (інститутський): адміністрація, студентська рада та профспілкове бюро факультету (інституту) збирали й обробляли дані про свої групи. Після визначення підсумкових оцінок групи, кращі з них переходили до другого етапу – університетського. Для остаточного визначення переможців адміністрація університету створила комісію з підведення підсумків огляду-конкурсу. Робоча група ознайомилася з відомостями, поданими від факультетів, і склала рейтинг академічних груп. Підсумки конкурсу офіційно оголосили наказом по університету.

Такий огляд проводиться в нашому університеті щороку, він підвищує мотивацію студентів до навчання, залучає їх до наукової роботи та активізує їх творчі здібності.

Кращі групи університету нагороджені дипломами. Відзначили також кураторів кращих груп – їм оголосили подяку за високий рівень навчально-виховної роботи. Вручення нагород відбулося 5 грудня на засіданні ради департаменту навчально-виховної роботи.

За інф. ДНВР