Останні вихідні останнього місяця осені. Для когось це звичайні дні відпочинку, але всі туристи Києва знають: це "червоний день календаря". Уже восьмий рік поспіль турклуб "Глобус" КПІ ім. Ігоря Сікорського організовує і проводить у цей час змагання "Київський листопад". Це екстремальна гонка, що  являє собою пошуково-рятувальні роботи тривалістю 36 годин (клас "Техно") і 12 годин (клас "Спринт"). Так-так, саме 36 годин учасники майже без сну, в повній комплектації спорядження, з касками, страхувальними системами, мотузками, рюкзаками по 12-15 кг долають перешкоди, відгадують загадки, рятують умовно потерпілих, надають першу медичну допомогу і долають за дистанцію близько 50-70 км.  Стають справжніми героями!

У 2017 р. гонка, яка пройшла  24–26 листопада, стала наймасштабнішою. У змаганнях взяли участь  88 команд – 242 спортсмени.

 Переможцями стала команда IRBIS (Харків), команда турклубу "Глобус" "Слабоумие и отвага" виборола в тяжкій боротьбі 2-ге місце.

У класі "Спринт" команди КПІшників показали дуже хороший  і достойний результат. Наприклад, команда під керівництвом викладача  фізпідготовки секції "Туризм" С.М.Соги зайняла 5-те місце з 74 команд.

А ще у змаганнях взяли участь десять інструкторів  літнього табору "Глобус". Їх майстерність перевершила очікування їхніх тренерів. Відразу можна сказати, що відпочивальники турбази "Глобус" наступного літа можуть бути впевненими: вони потраплять у надійні руки.

 Змагання вдались на славу. Приходьте до нас в турклуб "Глобус"!

Марина Рубан, турклуб "Глобус"

Дата події