23 листопада в КПІ імені Ігоря Сікорського підписано угоду з Інститутом автоматики Академії наук провінції Шаньдун (Китайська Народна Республіка) про співпрацю щодо надання послуг з аналізу документації та консультування.

Предметом угоди є надання низки послуг і аналізу ескізної конструкторської документації двох конструктивних елементів вимірювальної системи моніторингу гідроакустичних сигналів і перешкод в інфразвуковому та низькому звуковому діапазонах. Крім того, нею передбачено консультування замовника з питань аналізу характеристик морських об’єктів та іншого.

Замовником робіт виступає Інститут автоматики Академії наук провінції Шаньдун, виконавцем – ОКБ «Шторм» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Від імені КПІ документ підписав проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, від імені Інституту автоматики Академії наук провінції Шаньдун – його професор Чжан Дун.

«Підписана сьогодні угода гарно увінчує ІІ Міжнародний форум «Іnnovation market», що проходить цими днями в Києві, й активну участь у якому беруть наші китайські партнери, – зауважив перед підписанням документу Михайло Ільченко. – З-поміж іншого на ньому було заявлено про доцільність розвивати співпрацю між нашими країнами в науково-технічному напрямі».

В угоді прописано конкретні умови співпраці, обов’язки сторін та визначено прозору схему фінансування робіт. Термін виконання проекту – 12 місяців. Утім, як зауважив професор Чжан Дун, це лише перший крок на шляху співпраці за визначеною в документі тематикою, тож за умови успішного виконання цього етапу, буде укладено нову угоду на проведення подальших робіт з розробки і виготовлення конкретних виробів.

Дата події