КПІ ім. Ігоря Сікорського уклав рамкову угоду про співпрацю з Національним університетом Чонбук (Chonbuk National University, або скорочено CBNU, Республіка Корея).

Підписи під документом 10 листопада поставили проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко та віце-президент Національного університету Чонбук з питань міжнародної кооперації Юн Мьян Сук.

Національний університет Чонбук – є одним іх 10 провідних університетів Південній Кореї. Засновано його в місті Чонджу у 1947 році. Нині в 17 його коледжах і на 14 академічних і спеціалізованих магістерських і докторських програмах (Graduate School) навчаються приблизно 32 тисячі студентів. CBNU підтримує спільні програми з міжнародними освітніми установами, в ньому навчається понад 500 іноземних студентів, а також працює приблизно 100 міжнародних дослідників.

Церемонії підписання передували презентації обох університетів і розмова про мету та напрями співпраці.

Участь у зустрічі та церемонії підписання також узяли: з корейського боку Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу, директор Корейського освітнього центру в Україні Ю Сенг-Беом, професор Корейського національного університету Чонбук Чо Кван Мін, запрошений професор цього університету Євгенія Цхай та інші; з українського боку начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності Андрій Шишолін та співробітники Департаменту міжнародного співробітництва університету.

Отже учасники угоди домовилися співпрацювати по трьох напрямах – навчальному, науковому та інноваційному. Зокрема, по першому передбачається обмін навчальними програмами, проведення спільної роботи з розробки і впровадження технологій дистанційного навчання, розробка та видання з дотриманням вимог авторського права спільних навчальних посібників, проведення спільних науково-методичних конференцій, обмін лекціями від кращих викладачів, організація он-лайн конференцій (вебінарів) з провідними науковцями та викладачами для студентів та аспірантів обох університетів тощо; по другому – проведення спільних наукових досліджень та публікація спільних наукових статей, налагодження обмінів аспірантами і докторантами, спільна реалізація проектів, що входять до складу великих науково-технічних міжнародних програм, сприяння поширенню інформації, що представляє взаємний інтерес у дослідженнях, нових розробках, публікаціях та інших матеріалах та інше; по-третьому – спільне проведення заходів, спрямованих на розширення обсягів впровадження результатів фундаментальних, дослідницьких та прикладних досліджень технологічної орієнтації та комерціалізації результатів наукових досліджень, проведення маркетингових досліджень для визначення потенційних споживачів наукомісткої продукції учасників угоди (за окремими договорами), реєстрація наукових розробок учасників угоди, які мають перспективи комерціалізації тощо.

Насамкінець учасники церемонії домовилися про подальші дії щодо перенесення досягнутих домовленостей у практичну площину і напрями подальшої спільної роботи.

Дата події