1 листопада 2017 року біля будівлі Кабінету Міністрів України відбулась акція протесту працівників закладів освіти Києва. Її ініціатором виступила Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України. В акції взяли участь близько 600 працівників нашого університету.

Учасники акції пройшли колоною до будівлі Кабінету Міністрів України і провели там мітинг (на фото). На ньому виступили голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, заступник голови профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко, представники окремих навчальних закладів. Промовці говорили про неприпустимість неналежного фінансування освітньої галузі Києва, зокрема  виступали проти того, що обсяги освітньої субвенції з державного бюджету на 2018 рік для м. Києва передбачено в сумі 2,7 млрд грн при необхідній потребі в 3,9 млрд грн. Так недофінансування може призвести до  скорочення 7 тис. працівників галузі або до зменшення розміру заробітної плати.

Під час акції протесту представники освітян столиці зустрілися з першим заступником міністра освіти і науки України Володимиром Ковтунцем та заступником міністра Павлом Хобзеєм і передали їм резолюцію зі зверненням до Уряду. В резолюції сформульовано вимоги освітян Києва до Кабінету Міністрів України й зазначається, що у випадку їх ігнорування освітяни розпочнуть процедуру входження в колективний трудовий спір.

Інф. "КП". Фото С. Нечая

Дата події