Першого червня 2017 року розпочався другий Громадський бюджет (ГБ2) Києва, який дозволяє громадянам отримати фінансування з міського бюджету на свої проекти, якщо їх підтримає в голосуванні достатня кількість людей.

У порівнянні з минулим роком бюджет збільшився в два рази (до 100 млн. грн.), а проекти були розділені на «малі» (до 400 тис. грн.) і «великі» (до 2 млн. грн.). Була також створена громадська бюджетна комісія - ГБК.

Спільним зусиллями ініціативних команд та небайдужих громадян Києва результати КПІшних проектів в ГБ2 такі: в грошах 5 великих проектів і один малий на загальну суму 10 млн. 159 тис. 75 грн.:

Дякуємо усім учасникам і зичимо успішної роботи над реалізацією проектів.

конкурс «Громадський бюджет м. Києва»

[до 30.10.2017 / 23:59] Підтримаймо своїх на конкурсі «Громадського бюджету м. Києва»

10 проектів подали члени спільноти КПІ імені Ігоря Сікорського на конкурс Київської міської державної адміністрації в рамках програми «Громадський проект», інструментом якого є «Бюджет участі» («Громадський бюджет м. Києва») .

Ця програма надає шанс кожному здійснити свої мрії про поліпшення життя в Києві, запропонувавши проекти, що їх міська влада виконуватиме наступного року, або проголосувавши за один із запропонованих проектів для його перемоги у конкурсі. У такий спосіб самі кияни вирішують, на що саме мають бути витрачені кошти з міського бюджету. Торік КПІ ім. Ігоря Сікорського вже брав участь у цьому конкурсі та виборов кошти, потрібні для реалізації лабораторії мікроелектроніки Lampa у НТБ, скеледрому «КПІскеля» у спорткомплексі, благоустрою внутрішнього дворику арт-простору «Вежа КПІ» тощо. Цього року університетські активісти подали на конкурс проекти, які дозволять залучити школярів якнайбільше часу проводити у КПІ ім. Ігоря Сікорського та у подальшому ставати нашими студентами, допоможуть реалізувати студію для створення масових відкритих онлайн-курсів, створять зручні та сучасні таблички та вказівники для орієнтування в студмістечку, покращать освітлення та покриття Wi-Fi на території кампусу тощо.

Проголосувати за проекти за допомогою електронної ідентифікації українських банківських систем може кожен киянин. Якщо ви маєте картку банків «Приват», «Ощад», «Південний» або Картку киянина, ви можете проголосувати на сайті «Громадського бюджету» в один клік. Це повністю безпечний спосіб, який не дає доступу до ваших банківських рахунків, лише ідентифікує вас у системі.

У кожного киянина 5 голосів. Допоможіть нам разом зробити КПІ ім. Ігоря Сікорського кращим – оберіть 5 проектів та проголосуйте за них.

Тож просимо вас, шановні колеги, підтримати проекти викладачів, співробітників, студентів та аспірантів КПІ ім. Ігоря Сікорського, які беруть участь у конкурсі «Громадський бюджет 2018». Всі проекти спрямовано на покращення матеріально-технічної бази університету, створення сприятливих умов для роботи та навчання, зміцнення прагнення наших студентів до знань та нових звершень.

Проект №120: Відкритий скеледром «КПІскеля XL» у КПІ ім. Ігоря Сікорського - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/120

Активісти з КПІскеля планують створити великий відкритий скеледром у внутрішньому дворику корпусу №24 (Спорткомплекс КПІ) для розвитку і популяризації нового олімпійського виду спорту для всіх.

Куратором проекту є Євген Козак.

Проект №201: Дитяча школа мікроелектроніки «Lampa Kids» у КПІ ім. Ігоря Сікорського - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/201

Активісти хочуть створити на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського безкоштовну школу мікроелектроніки, де діти зможуть вивчати основи електроніки, розробку власних мікропроцесорів, мікрокомп'ютери, 3D-друк, робототехніку та Інтернет Речей. Нині в Україні відсутні аналогічні дитячі освітні програми з проектування мікросхем, тож ця ініціатива є унікальною.

Куратором проекту є викладач ФЕЛ Євген Короткий.

Проект №166: Студія для виробництва відкритих онлайн-курсів «Belka MOOC» в НТБ КПІ ім. Ігоря Сікорського - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/166

Куратори простору Belka хочуть створити відкриту платформу для викладачів українських шкіл і університетів, на якій вони зможуть створювати онлайн-курси та інтерактивні матеріали для поліпшення процесу навчання безкоштовно.

Куратором проекту є студентка ФБТ Єлизавета Ілюсенко.

Проект №148: Солом'янська навігаційна ініціатива «Моя адреса» (проект заміни покажчиків біля КПІ) - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/148

Активісти з Приймальної комісії КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з командою «Агентів змін» хочуть розробити і встановити на вулицях Янгеля, Металістів, Смоленська, Виборзька, Політехнічна і Польова зрозумілу людиноорієнтовану навігацію. Це реальна можливість зробити Кампус університету привабливим і зрозумілим не дише для абітурієнтів та туристів, але й для усіх інших жителів Києва.

Куратором проекту є викладач КПІ імені Ігоря Сікорського Радміла Сегол.

Проект №147: Вільний Wi-Fi на Солом'янці (проект вільного доступу до бездротового інтернету біля КПІ ім. Ігоря Сікорського) - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/147

Активісти зі Студради студмістечка планують створити єдину безперервну бездротову мережу доступу до інтернету на вулицях Політехнічна, Борщагівська, Виборзька, Металістів, Смоленська, Янгеля та провулку Ковальського.

Куратором проекту є студент ІТС Кирило Немченко.

Проект №137: Відкрита лабораторія «Цікава хімія» в КПІ - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/137

Активісти з ХТФ планують створити безкоштовну, сучасну, відкриту для всіх бажаючих лабораторію, орієнтовану на вивчення хімії з використанням високотехнологічного обладнання під керівництвом провідних фахівців кращих вишів столиці.

Куратором проекту є викладач ХТФ Григорій Кримець.

Проект №208: Безпечна Солом'янка (проект освітлення вулиць біля КПІ) - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/208

Активісти зі Студради студмістечка планують встановити енергоефективне освітлення на вулицях Виборзька, Металістів, Янгеля, Смоленська і Ковальському провулку. Це має допомогти знизити кількість злочинів на території КПІ та підвищити комфорт перебування в довколишніх парках і скверах у нічний час.

Куратором проекту є голова Студради студмістечка Іван Ніколенко.

Проект №139: Відкрита лабораторія для вивчення Data Science в КПІ. - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/139

Активісти з ITKPI планують створити відкриту лабораторію, де кожен бажаючий зможе попрацювати з великими даними (Big Data), розробити власний проект в області Data Science, Computer Vision або в суміжних областях, які вимагають застосування потужного апаратного забезпечення.

Куратором проекту є координатор спільноти ITKPI Максим Хамровський.

Проект №107: Відкрита молодіжна медіа-платформа KPI TV - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/107

Активісти з KPI TV планують створити платформу, де будь-який киянин мав би змогу би пройти безкоштовні курси з тележурналістики, режисури, відеомонтажу, операторського мистецтва, а також зміг би знайти медійну підтримку власної суспільно-корисної ініціативи й узяти участь у роботі незалежного молодіжного кабельного телеканалу 24/7.

Куратором проекту є керівник KPI TV Олексій Шумиленко.

Проект №128: Освітні студії Гретера і Криванека - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/128

Це фактично «Гуманітарна Belka» в НТБ КПІ імені Ігоря Сікорського. Активісти з НТБ хочуть створити поруч з Belka ще один вільний простір з адекватним дизайном і сучасною технікою. На базі нього планують регулярно проводити різноманітні заходи – від публічних лекцій та профорієнтаційної роботи до літературного і астрономічного (так, буде й телескоп!) Клубу.

Кураторами проекту є співробітники НТБ Арина Черинько та Юлія Корян.

Дата події