Шановні, дорогі ветерани і нинішні захисники Вітчизни! Шановні політехніки!

14 жовтня на державному рівні відзначається День захисника України, визначений Указом Президента України.

Щиро і сердечно вітаю вас з цим святом!

Це свято започатковано з метою вшанування мужності та героїзму, піднесення бойового подвигу захисників незалежності і територіальної цілісності України, збереження та розвитку національних військових традицій, звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької звитяги; свято вдячно¬сті ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на сході країни в ім'я суверенності та єдності нашої держави.

Ми схиляємо голови перед пам'яттю героїв, які віддали своє життя у боротьбі за мирне майбутнє України. Вічна пам'ять воїнам, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну.

Вічна слава героям-політехнікам:

Сергію Бондареву – студенту факультету інформатики та обчислювальної техніки (Герой України посмертно);

Юрію Поправці – студенту факультету соціології і права (Герой України посмертно);

Максиму Шаповалу – випускнику військового інституту (Герой України посмертно);

Владиславу Дюсову – студенту факультету соціології і права (кавалер ордену "За мужність" ІІІ ступеня посмертно);

Андрію Єременку – науковому співробітнику факультету електроніки;

Юрію Артюху – студенту механіко-машинобудівного інституту;

Вадиму Жебрилу – студенту зварювального факультету;

Олександру Кондратюку – студенту факультету біотехнології та біотехніки;

Володимиру Кочеткову-Сукачу – випускнику Механіко-машинобудівного інституту;

Михайлу Федоренку – співробітнику господарського відділу.

Низький уклін родинам загиблих Героїв.

Із березня 2014 року на фронт прийшло понад 300 тис. воїнів-захисників Вітчизни. Найперші – добровольці, потім – мобілізовані, тепер – контрактники. Серед них 31 співробітник та 49 студентів нашого університету.

День захисника України – свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною, викладацькою, науковою діяльністю, сумлінною працею і навчанням, волонтерською роботою забезпечують Україні захист – економічний, гуманітарний, інформаційний.

Наш колектив не залишився осторонь у допомозі воїнам-учасникам АТО. З перших днів російської агресії волонтери, співробітники університету надають допомогу з поліпшення матеріально-технічного та медичного забезпечення бійців. Науковцями університету розроблено новітні зразки озброєння та військової техніки. Серед них: безпілотний авіаційний комплекс; засоби супутникової розвідки; засоби зв'язку та управління; розробки з кібербезпеки; охоронні технології комендантської служби; модернізація існуючого озброєння та імпортозаміщення. Університет прагне надавати будь-яку допомогу Збройним Силам України.

Шановні політехніки! Нехай патріотизм, сила духу та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень. Миру, добра і процвітання нашій країні!

Слава нашим захисникам! Слава Україні!

З повагою і вдячністю,
М.З. Згуровський, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події