6 жовтня КПІ імені Ігоря Сікорського відвідали топ-менеджери українського відділення всесвітньовідомої компанії «EPAM Systems» – керівник «EPAM Systems Україна», президент Асоціації «Інформаційні технології України» Юрій Антонюк і керівник освітніх програм «EPAM Systems Україна» Максим Почебут.

З гостями зустрілися ректор КПІ імені Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор університету з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, проректор з перспективного розвитку професор Олексій Новіков, директор Науково-технічної бібліотеки університету Оксана Бруй, директор Науково-тезнічного об’єднання «КПІ -Телеком» Андрій Ілляшенко та інші.

Американська компанія «EPAM Systems» – одна з найбільших і найвідоміших у світі ІТ-компаній. Вона є визнаним лідером у сфері розробки, тестування і супроводження програмного забезпечення та бізнес-додатків, створення центрів компетенції (виділених центрів розробки, тестування і контролю якості програмного забезпечення), ІТ-консалтінгу тощо.

«EPAM Systems Україна» розвиває партнерські відносини з КПІ імені Ігоря Сікорського вже не перший рік. Понад те, з 2015 року між компанією та університетом діє угода про співпрацю. В університеті працюють чотири центри «EPAM Systems», студенти стажуються в її підрозділах, проходять практики і тренінги, а випускники поповнюють штати її співробітників. З літа цього року компанія проводить стажування і для викладачів технічних вишів. У першій групі таких стажерів більшість складали саме викладачі КПІ імені Ігоря Сікорського. Допомагає компанія університету і обладнанням: у 2015 році її українське представництво передало Науково-технічній бібліотеці університету сучасне серверне обладнання, що нині активно використовується, а нещодавно – майже триста апаратів IP-телефонії Cisco UC Phone 7962.

Зі словами вдячності до гостей звернувся Михайло Згуровський. Він наголосив, що обладнання, яке вони передали в бібліотеку, дозволило їй впровадити кілька цікавих проектів і вийти на рівень провідних університетських книгозбірень, причому не лише України. А передані нещодавно телекомунікаційні пристрої дали змогу «КПІ-Телеком» розпочати впровадження в університеті сучасної ІР-телефонії.

«Для нас співпраця з КПІ – один із прикладів того, як бізнес має співпрацювати з освітою і з наукою в освіті. Звичайно, ми раді, що наша допомога так ефективно використовується в вашому університеті, – зауважив Юрій Антонюк. – І я впевнений, що бізнес має більше робити для таких вишів, як КПІ. Оскільки, якщо не буде освіти, освіти професійної, вищої, – то не буде й ІТ-індустрії, та й успішної України».

Насамкінець Михайло Згуровський запропонував керівникам «EPAM Systems Україна» доповнити співробітництво в освітній сфері співпрацею в спільних інноваційних проектах. Для обох сторін таке партнерство може бути не лише цікавим, але й надзвичайно корисним. Гості охоче пристали на пропозицію, тож ближчим часом відбудуться нові робочі зустрічі задля обговорення напрямів співпраці й конкретних проектів.

Дата події