Указом Президента України №286/2017 від 28 вересня 2017 року "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти" присвоєно звання "Заслужений діяч науки і техніки України" завідувачу кафедри автоматизації експериментальних досліджень ФАКС доктору технічних наук, професору Юліану Михайловичу Тузу.

Вітаємо і бажаємо нових успіхів!

Заслужений діяч науки і техніки України — державна нагорода України — почесне звання України, яке надається Президентом України відповідно до Закону України «Про державні нагороди України». Згідно з Положенням про почесні звання України від 29 червня 2001, це звання присвоюється: «науковим працівникам, які мають науковий ступінь доктора або кандидата наук та видатні праці в галузі науки і техніки, дизайну та ергономіки, що дістали міжнародне визнання, за підготовку висококваліфікованих наукових кадрів. »

Почесне звання Української РСР «Заслужений діяч науки і техніки УРСР», встановлене спочатку 26 вересня 1944 року проіснувало до 1969 р. Встановлене повторно Президією Верховної Ради УРСР 15 листопада 1988 р. Особи, яких представляють до присвоєння почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України», повинні мати вищу освіту на рівні спеціаліста або магістра.

Дата події