У спорткомплексі КПІ ім. Ігоря Сікорського 22 вересня відбулося урочисте відкриття скелелазного залу "КПІскеля". Він стане тренувальною базою не лише для збірної Київської політехніки – тут зможуть займатися скелелазінням усі охочі. Ініціаторами створення тренувального комплексу стали співробітник університету Євген Козак та його однодумці. Щоб втілити задумане, ентузіасти скористалися платформою для реалізації ідей щодо покращення міста – "Громадський бюджет – 2017" і серед інших стали його переможцями, отримавши 210 тисяч гривень. За ці кошти разом з Солом'янською РДА було закуплено скелелазний мат, м'які меблі, аудіосистему та частину скелелазних зачіпок.

Євген Козак уже більше 12 років займається скелелазінням. Ідея створити в університеті сучасний скеледром виникла понад рік тому. "Ми почали все власними силами, але більшу частину не могли собі дозволити. Саме завдяки коштам, отриманим від спонсорів та в рамках громадського проекту, політехівці зможуть безпечно для себе займатися екстремальними видами спорту. Ось так: хотіли обладнати залу для студентів, а створили – для всього району", – розповів координатор.

За його словами, під час ремонту зали запрошували професійних спортсменів, які допомогли облаштувати різні рівні складності. Це дозволить тренуватися як професійним спортсменам, так і любителям.

У "КПІскеля" вже є власна студентська команда, яка протягом кількох останніх років займає призові місця на найпрестижніших столичних змаганнях. Надія Січкар, студентка 2-го курсу, учасниця команди скелелазів, розповіла, що тренування допомагає запам'ятовувати характер зачіпок, розвиває навички орієнтування на маршруті, вміння проходити його найбільш раціонально, не витрачаючи зайвих зусиль.

Активісти університету запрошують на заняття до нового залу, а також закликають висувати та підтримувати молодіжні ініціативи в рамках проекту "Громадський бюджет".

Дата події