Наприкінці серпня в Картинній галереї КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрилась виставка робіт Венери Сабірової. На ній представлено більше 80 картин – пейзажі, натюрморти, абстрактні та ін. Різноманітна і техніка робіт – живопис олійними фарбами на полотні і картоні, живопис на склі вітражними фарбами. Картини, виконані на склі, відрізняються своєю оригінальністю та викликають особливе захоплення відвідувачів.

Сонячні риби, скло, вітражна фарба, 2015 р.Венера Сабірова за першою освітою економіст. Але з дитинства малювала. З часом усвідомила, що саме мистецтво – її покликання. У 2008 році вступила до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, після закінчення якої отримала диплом магістра з відзнакою. Її персональні виставки щороку проходять у Києві. Її картини є в приватних колекціях не лише в Україні, але й в Росії, Німеччині, Франції, США, Канаді, Ізраїлі, Швейцарії.

Про себе художниця говорить: "Люблю цей прекрасний світ, люблю творити своїми руками те, що приносить хоч маленьку радість, часточку щастя та посмішку. Дуже хочеться нести людям ту легкість, любов, чистоту, якої достатньо в природі. Хочу, щоб любов переповілась через картини усім, хто дивиться на них, щоб від промінчиків сонця, які присутні в кожній моїй картині, було сонячно, тепло та весело".

Відвідати виставку можна до кінця вересня.

Інф. Картинної галереї ЦКМ

Сонячні риби, скло, вітражна фарба, 2015 р.Маки, скло, вітражна фарба, 2015 р.
Дата події