13 червня 2017 року на базі хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася Науково-практична конференція навчально-дослідних робіт учнів-членів відділення хімії та біології Київської МАН у рамках Всеукраїнського учнівського проекту "Збереження прісної води і водоочищення як складові сталого розвитку України". Основними завданнями проекту було об'єднати інтелектуальні та творчі здібності молоді для розробки інноваційних рішень у розв'язанні теперішніх і майбутніх проблем з водою.

З кожним роком все більше дітей залучається до вирішення проблем забруднення водних ресурсів, нестачі питної води, раціонального її використання. Починаючи з 6-7 класів, учні досліджують стан водойм усієї України, вивчають різні методики їх очищення, що дає їм змогу проявити себе в науково-дослідній діяльності, дізнатися чогось нового, зробити свій внесок у розвиток науки в Україні. Саме такі проекти стимулюють дітей до навчання, самореалізації, пошуку себе на трудовій ниві.

Члени журі, співробітники хіміко-технологічного факультету (доценти Тетяна Пилипенко, Сергій Концевой, Олександр Букет, старший викладач Ольга Качоровська) з цікавістю оцінювали учасників конференції, яка проходила у форматі диспуту – учні ставили доповідачеві запитання, члени журі активно з'ясовували всі тонкощі роботи, а головне – основну мету та самос­тій­ність виконання.

Загалом конференція пройшла цікаво та продуктивно. Цінним є те, що на таких заходах учні мають можливість продемонструвати свої вміння, обмінятися досвідом та дізнатися багато нового.

Ольга Качоровська, заступник декана ХТФ з профорієнтаційної роботи та за програмою "Майбутнє України" і МАН України

Дата події