7 червня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація послів іноземних держав, акредитованих в Україні за сумісництвом. До її складу входили очільники дипломатичних місій Республіки Руанда, Республіки Сенегал, Республіки Шрі-Ланка, Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія, Республіки Сьєрра-Леоне, Республіки Мозамбік, Республіки Кот-д’Івуар, Республіки Гвінея-Бісау, Республіки Сінгапур, Ямайки, Республіки Уругвай, Нової Зеландії, Монголії та Народної Республіки Бангладеш.

Гостей супроводжували відповідальні співробітники Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України та Державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти».

Керівники дипломатичних установ отримали можливість ознайомитися з новими розробками, створеними на базі підприємств, які входять до складу Інноваційно-виробничого об’єднання «Київська політехніка» та Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України», – розробленим в університеті безпілотником «Spectator», що нині випускається ВАТ «Меридіан», бронеавтомобілями серії «Козак», представленими компанією «Практика», тощо.

З членами делегації зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко та інші співробітники університету. У зустрічі також взяли участь виконувач обов'язків голови Державного космічного агентства України Юрій Радченко, голова правління відкритого акціонерного товариства «Меридіан» В’ячеслав Проценко, директор з міжнародних зв'язків Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України» Юлія Висоцька.

Презентацію науково-освітньої бази та можливостей Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» для навчання іноземних студентів зробив для гостей директор Центру міжнародної освіти університету, Надзвичайний і Повноважний Посол України Володимир Коваль. Про потенціал розвитку космічної галузі України розповів Юрій Радченко. З інформацією про діяльність та експортні можливості підприємств - членів «Ліги оборонних підприємств України» виступила перед очільниками дипломатичних місій Юлія Висоцька. Крім того, про освітні пропозиції українських навчальних закладів для іноземних абітурієнтів та спектр послуг для осіб, які хочуть навчатись в Україні, розповіла їм директор ДП «Український державний центр міжнародної освіти» Олена Шаповалова.

Після обговорення перспектив співпраці з університетами та промисловими підприємствами нашої країни члени делегації також оглянули алею видатних вчених, життя і діяльність яких були пов’язані з КПІ ім. Ігоря Сікорського, та Центр культури і мистецтв університету.

Завершився візит традиційним спільним фотографуванням на тлі пам’ятника Ігорю Сікорському.

Дата події