Нещодавно третьокурсники Інституту телекомунікаційних систем на чолі з професором кафедри телекомунікацій Теодором Миколайовичем Наритником відвідали Державне підприємство "Український державний центр радіочастот" (УДЦР), де їм влаштували екскурсію корпусами та лабораторіями.

Попри досить швидкі темпи екскурсійної частини, співробітники УДЦР показали свої робочі місця, розповіли про робочі моменти та про те, чим займається підприємство. Студенти були вражені сучасним обладнанням і його можливостями. Завдяки живому спілкуванню вони стали більш зацікавленими у вивченні тих чи інших дисциплін. Деякі визначилися з конкретним напрямом  майбутньої роботи, а дехто навіть визначив, у якій саме лабораторії хотів би працювати за кілька років.

Найбільше студентів вразили лабораторії з дослідження впливу випромінення на людину, вимірювання випромінення і лабораторія, де проводять краш-тести та перевіряють прилади на безпечність.

Робота в УДЦР є дійсно цікавою, адже передбачає не лише роботу з документацією, а й експериментальні дослідження. Приміром, проходження сертифікації – процес тривалий і складний, але на практиці виконання робіт на певних етапах є досить цікавим.

Територія підприємства виявилася чималою. Студенти мали змогу дослідити чи не кожен куток, починаючи з неймовірних лабораторій, зали для засідань та конференцій і закінчуючи експериментальними установками й величезними антенами, встановленими на території. Не обійшлося і без невеликої лекції. Майбутніх фахівців ознайомили з планами роботи підприємства та розповіли, наскільки важливу роботу тут виконують.

Студенти гарно та з користю провели час, а для оволодіння майбутньою спеціальністю навчатимуться і працюватимуть ще з більшим натхненням.

Хочемо висловити особисту подяку за організацію і проведення екскурсії генеральному директору Українського державного центру радіочастот В.І.Корсуну, а також співробітникам: В.Ф.Корсаку, В.О.Гаманєку,  Ю.В.Білоусу, О.В.Кокотову, С.О.Добровій, С.П.Ходоренку, О.Г.Лисенку.

Єлизавета Мінаєва, ІТС, гр.ТЗ-42

Дата події