Фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів технічних університетів пройшов 16–19 травня на базі Сумського державного університету (СумДУ), який уже вчетверте успішно приймає учасників олімпіади.

У фінальному турі взяли участь близько 80 студентів з 29 провідних технічних ВНЗ України. Наш університет, як і кожного року, був представлений двома командами: в категорії М (студенти, які навчаються за спеціальностями, що потребують поглибленого вивчення математики) та в категорії Т (студенти технічних спеціальностей). Члени команд – переможці та призери І туру Всеукраїнської олімпіади, який традиційно провела в березні цього року кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керівниками команд стали викладачі кафедри доц. І.В.Орловський (на фото – праворуч) та ас. В.В.Павленков (на фото – ліворуч).

Студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, як завжди, показали дуже високі результати. Рішенням журі студенти ФМФ К.Люкіна та О.Колеснік отримали грамоти за І місце в категорії М; студент ФІОТ О.Мішин посів І місце в категорії Т; студент ІПСА В.Комісаренко посів ІІІ місце в категорії М; студент ФІОТ А.Миронюк зайняв ІІІ місце в категорії Т.

Важливу роль у підготовці та залученні талановитої молоді до олімпіадного руху відіграє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", який багато років працює при кафедрі математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керують гуртком доценти кафедри А.Б.Ільєнко та І.В.Орловський, а заняття проводять молоді викладачі кафедри. Під час занять студентів навчають мислити нестандартно і готують для успішних виступів на математичних олімпіадах.

Вітаємо переможців Всеукраїнської математичної олімпіади 2017 року і бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, науковій роботі та у виступах на олімпіадах найвищого рівня!

За інф. кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей

Дата події