16 травня в Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу VIII Міжнародна Антарктична Конференція, присвячена 25-річчю приєднання України до Договору про Антарктику.

Організаторами конференції є Міністерство освіти і науки України, Національна академія наук України, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний авіаційний університет, Державна установа «Національний антарктичний науковий центр».

Участь у конференції беруть дослідники з наукових установ України, Латвії, Туреччини. Вони представили 130 доповідей, основні положення яких опубліковані у збірці тез конференції. Конференція проходитиме на двох майданчиках – в КПІ ім. Ігоря Сікорського та в НАУ.

З привітаннями до учасників конференції звернулися заступник Міністра освіти і науки України М. В. Стріха, директор Інституту геологічних наук НАН України академік НАН України П. Ф. Гожик, проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України М.Ю. Ільченко.

Конференція працюватиме до 18 травня і проходитиме у форматі пленарних засідань та по чотирьох секціях – «Науки про життя», «Науки про Землю», «Фізичні науки», «Нові технології та обладнання».

Дата події