11–12 травня на базі теплоенергетичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася  IV Міжнародна науково-практична конференція "Сталий розвиток – ХХІ століття: управління, технології, моделі (Наукові читання імені Ігоря Недіна)". Захід присвячено світлій пам'яті Ігоря Валентиновича Недіна – людини, яка завжди органічно поєднувала в собі високі вимоги до теоретичного знання і практичної цінності, затребуваності знань. Його оригінальний, дещо технологічний погляд на господарські процеси був завжди впізнаваним.

Мета конференції – звернути увагу на декілька наріжних питань сталого розвитку для наукових дискусій сьогодення: це теорія та методологія визначення напрямів та змісту рушійних сил, що спрямовують суспільство до сталості або забезпечують просування суспільного поступу до сталого розвитку за умов війни, та суспільних викликів сьогодення.

Серед учасників конференції були представлені ДУ "Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України", Інститут телекомунікацій та глобального інформаційного простору НАН України, Міжнародна асоціація сталого розвитку, Вища економічна та гуманітарна школа (Польща), Ризький технічний університет (Латвія).

Наукове зібрання привітали, зокрема, заступник проректора з наукової роботи  КПІ ім. Ігоря Сікорського к.т.н. О.В. Коваль, д.е.н., професор Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НАН України  Є.В. Хлобистов, представник Європейського банку реконструкції та розвитку О. Борисова, професор Інституту енергетики Ризького технічного університету доктор інженерних наук А.Ю. Махнітко, д.е.н . Інституту "Нова Україна" В.Г. Потапенко, д.е.н., зав. кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного бізнесу (Українсько-американський гуманітарний інститут "Вісконсинський міжнародний університет( США) в Україні" Л.В. Жарова.

Конференція пройшла динамічно та ефективно. Матеріали семінару надруковано в колективній монографії "Сталий розвиток – ХХІ століття: управління, технології, моделі". Сподіваємось, що ця монографія стане кращим прикладом наукової наснаги і щирого сумління у царині міждисциплінарних досліджень сталого розвитку.

І.В.Сегеда, доц. кафедри автоматизації енергетичних процесів і систем

Дата події