9 травня у Залі засідань Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» лунали мелодії і пісні воєнних років. Тут, на урочистих зборах з нагоди 72-ї річниці Великої Перемоги співробітники і студенти університету вітали своїх колег - ветеранів Другої світової війни та учасників АТО, трудівників тилу, дітей війни, ветеранів Збройних Сил.

«Дорогі ветерани! Це свято однаково спрямовано в минуле і в майбутнє. В ньому, як барви на вишиванці, переплелися радість і скорбота, гордість і гіркота, біль і надія», – сказав, вітаючи присутніх, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. Він нагадав про неоціненний внесок, який зробили у справу наближення Перемоги, післявоєнного відродження країни та розбудови університету ветерани Другої світової. І, крім того, зауважив, що й нині серед оборонців держави в зоні АТО та волонтерів, які надають їм допомогу, є чимало співробітників і студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського. Отож мужність, ставлення до ратного та суспільного обов’язку ветеранів-фронтовиків стали взірцем для наслідування представниками молодших поколінь київських політехніків.

Ветеранів також привітали курсант третього курсу Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського відмінник навчання Віталій Венцурик та голова Ради ветеранів НТУУ «КПІ», ветеран Збройних Сил Юрій Нестеренко.

Учасники зборів вшанували пам’ять полеглих на полях Другої світової війни та в боях сході України хвилиною мовчання, а після неї від імені усіх, хто зібрався цього дня в університеті, офіцери і курсанти ІСЗЗІ поклали квіти до монументу київським політехнікам та до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Наостанок для ветеранів і гостей свята невеличкий концерт дали учасники художніх колективів Центру культури і мистецтв університету. Його увінчав виступ наймолодших артистів – учасників дитячої хореографічної студії «Постолята». Вони не лише виконали для ветеранів запальний танок, але й вручили їм невеличкі подарунки – букетики конвалій та власні малюнки.

Збори за традицією завершилися спільною фотографією на згадку.

Дата події