З 20 по 24 квітня 2017 р. в рамках програми міжнародної академічної мобільності "Erasmus+" на кафедрі приладів та систем неруйнівного контролю приладобудівного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського читала лекції для студентів, магістрантів та аспірантів кафедри професор Габріела Болзон (Gabriella Bolzon) з Міланської політехніки (Politecnico di Milano, м. Мілан, Італія). Організацією візиту займалися відділ академічної мобільності, кафедра приладів та систем неруйнівного контролю та студенти.

Особливу увагу Габріела Болзон приділила можливостям і перевагам поєднання експериментальних досліджень та обчислювальних технологій для визначення властивостей і параметрів об'єктів.

Одним із прикладів такого поєднання є визначення параметрів та характеристик діючих трубопроводів і бетонних конструкцій дамб на території Італії, про яке у своїх лекціях розповідала професорка Болзон. На території Італії є дуже багато діючих дамб, побудованих ще у 40-ві роки. Ресурс роботи деяких з них спочатку був розрахований на 15 років, але завдяки постійному контролю, моніторингу та вчасним ремонтним роботам вони працюють до цього часу.

Габріела Болзон провела також презентацію Міланської політехніки, розповіла про її факультети та особливості навчання. Студенти й аспіранти мали змогу дізнатися про студентські обміни, тематику навчальних програм, освітні пропозиції університету.

Під час візиту гостя зустрічалася з викладачами і співробітниками  кафедри приладів та систем неруйнівного контролю, обговорювала з ними їхні наукові проекти. Для викладачів цікаво було дізнатися про особливості організації навчального процесу, методичного забезпечення та педагогічної практики у Міланській політехніці.

Для проф. Болзон було організовано культурну програму: екскурсію кампусом КПІ ім. Ігоря Сікорського та Державним політехнічним музеєм, огляд пам'яток української столиці (Майдан Незалежності, Володимирський, Софійський та Михайлівський собори тощо), панорами Києва, відвідування концерту класичної музики. Особливе враження на пані Габріелу, яка любить подорожувати і відвідала багато країн і міст, справила виставка писанок на Софійській площі.

Ю.Ю.Лисенко, асистент кафедри ПСНК

Дата події