6–7 квітня 2017 р. у Киргизькому державному технічному університеті імені І. Раззакова, м. Бішкек (Киргизстан) відбулась ІІ Міжнародна студентська наукова конференція "Deutsch und Technik", у якій брали участь студенти з трьох країн – Киргизстану, Казахстану та України. Конференція пройшла за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD); її модераторами були представники DAAD та професори з Німеччини. Учасники конференції виступали зі своїми доповідями і відповідали на запитання німецькою мовою. Головними вимогами при відборі на участь у конференції були наявність власної ідеї вирішення технічної проблеми сьогодення та володіння німецькою мовою на високому рівні.

КПІ ім. Ігоря Сікорського на конференції представляли студенти 4-го курсу Спільного українсько-німецького факультету машинобудування (СУНФМ) Андрій Захарчук та Марина Босяга. І саме студентка інженерно-фізичного факультету (гр. ФТ-32, кафедра металознавства та термічної обробки) Марина Босяга зайняла перше місце на цій конференції. Тема її доповіді була пов'язана з дослідженням впливу ударно-вібраційної обробки на морфологію та структуру суміші нанопорошків SiO2 -Al2O3 під керівництвом  професора, д.ф.-м.н. Я.В. Зауличного. 

Студенти також презентували свої університети та факультети і обмінювалися досвідом вивчення німецької технічної мови.

У вільний від роботи час учасники конференції ознайомились з кампусом університету та визначними місцями м. Бішкек.

Участь у цій конференції сприяла покращенню  взаєморозуміння між студентами різних країн та набуттю досвіду презентації наукових робіт і стартап-проектів.

Наступного року планується проведення такої міжнародної студентської конференції у м. Києві.

О.І. Дудка, заступник декана ІФФ, к.т.н., доцент
На фото: Вручення Марині Босязі диплома переможця

Дата події