Другий день Форуму ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі було присвячено обговоренню найважливіших для університетів обох країн проблем. Проходили ці обговорення у форматі семи круглих столів.

Атмосфера засідань сприяла не лише ефективному пошуку шляхів подолання спільних проблем, але й налагодженню безпосередніх контактів між університетами. Тож не дивно, що в ході круглого столу, присвяченого питанням європейської акредитації інженерної освіти, сертифікації інженерів і рейтингуванню навчальних програм, було підписано одразу дві угоди про порозуміння – між Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Познанським університетом технологій, а також між Державним вищим навчальним закладом «Національний гірничий університет» (м.Дніпро) і тим само Познанським університетом технологій. Своїми підписами документи скріпили ректори цих університетів Михайло Згуровський, Геннадій Півняк і Томаш Лодиговські.

Підсумки круглих столів підбили співголови Міжнародного організаційного комітету Форуму Вальдемар Сівінський та Сергій Сидоренко.

Завершився Форум великим концертом «Варшава у Києві» у Центрі культури і мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського. Участь у ньому взяли кращі художні колективи польських та українських університетів. А спеціальним гостем концерту стала співачка Кащя Moшь (Kasia Moś), яка цього року представлятиме Польщу в фіналі пісенного конкурсу «Євробачення».

Дата події