16 березня підписано Меморандум про співпрацю КПІ ім. Ігоря Сікорського та компанії «Vega Telecom».

Телекомунікаційна група «Vega Telecom» є одним з провідних операторів телекомунікаційного ринку України. Вона володіє мережами з національним покриттям і займає чільні позиції на ринку фіксованого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу до мережі Інтернет та передачі даних. Нині «Vega Telecom» обслуговує понад 441 000 абонентів телефонії та більш як 156 400 користувачів послуги доступу до мережі Інтернет у 22 областях України. Оперативний менеджмент телекомунікаційної групи «Vega Telecom» здійснює компанія ПрАТ «Фарлеп-Інвест».

Документ офіційно зафіксував наміри сторін щодо подальшої співпраці та її цілі. Своїми підписами його скріпили ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський та директор дирекції з підтримки бізнесу компанії Альона Мотовилова.

У церемонії підписання також взяли участь: з боку компанії «Vega Telecom» – директор дирекції по роботі з операторами зв’язку Юрій Щербина, директор зі стратегії Геннадій Горьєв, начальник відділу корпоративних комунікації Катерина Брага та провідний менеджер з персоналу Олена Єрмоленко; з боку КПІ ім. Ігоря Сікорського – проректор з наукової роботи КПІ ім.Ігоря Сікорського, науковий керівник Інституту телекомунікаційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко, перший заступник директора ІТС Валерій Правило, завідувач кафедри телекомунікаційних систем інституту Леонід Уривський, завідувач кафедри інформаційно-телекомунікаційних мереж Лариса Глоба та доцент кафедри телекомунікацій Дмитро Міночкін.

«Телекомунікації – один із найактуальніших напрямів розвитку сучасних технологій і технологій майбутнього. Тому наша компанія вже півтора роки дуже активно проводить політику інновацій. Ми починаємо співпрацювати з такими відомими телекомунікаційними гігантами, як «Ericsson», «Huawei», «Microsoft». Але ми розуміємо, що саме молодь Україна творитиме майбутнє. Така молодь, яка навчається у вашому університеті, – наголосила перед церемонією підписання Альона Мотовилова. – Для нас велика честь працювати з вами і вибудовувати взаємовигідні з точки організації навчання стосунки. Ваші студенти зможуть проходити практику в нашій компанії, набувати нові навички та вміння, а також працювати з конкретними проектами, модернізувати з нами нашу мережу тощо».

Отож у процесі обговорення напрямів співробітництва досягнуто домовленостей про те, що одним із них буде організація практик і стажувань в підрозділах телекомунікаційної групи студентів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». За словами Катерини Браги, «Vega Telecom» як компанія, що зацікавлена у впровадженні інноваційних рішень, забезпечує максимально сприятливі умови для залучення молодих фахівців. Серед іншого, вона організує стажування для студентів профільних спеціальностей з можливістю їх подальшого працевлаштування. Зазвичай цей період триває три місяці, причому починаючи з другого, студенти отримують за свою роботу приблизно одну тисячу гривень на місяць. А якщо стажування пройшло успішно та в компанії є вакансія, – і пропозицію про роботу. Для всіх своїх співробітників «Vega Telecom» забезпечує офіційне працевлаштування.

Також серед напрямів співпраці, що їх обговорили учасники церемонії підписання, – модернізація змісту навчальних планів і програм підготовки фахівців для сфери телекомунікацій, започаткування партнерських відносин в інноваційній діяльності і таке інше.

Дата події