Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Світовий центр даних «Геоінформатика та сталий розвиток» 13 лютого уклали меморандум про співробітництво з Інститутом глобальних трансформацій.

Свої підписи під документом поставили голова Наглядової ради Інституту глобальних трансформацій народний депутат України Сергій Тарута, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський та директор Світового центру даних «Геоінформатика та сталий розвиток» (СЦД-Україна) Костянтин Єфремов.

Інститут глобальних трансформацій – це міжнародна неурядова, неприбуткова організація, заснована з ініціативи групи провідних українських вчених, громадських діячів, політиків і економістів. Серед його завдань – дослідження соціальних, політичних і економічних проблем в умовах глобальної трансформації світових процесів; сприяння відкритому діалогу між експертами та суспільством з метою найбільш ефективного використання результатів наукових досліджень; створення базової платформи для виховання, розвитку та подальшої підтримки молодих вчених, політиків і громадських діячів; співпраця з громадськими організаціями, державними і недержавними структурами через реалізацію міжрегіональних і міжнародних наукових проектів тощо. Тож Меморандум укладено з метою об’єднання зусиль Інституту глобальних трансформацій, КПІ ім. Ігоря Сікорського та СЦД-Україна для здійснення спільних проектів у сфері модернізації національної економіки, підвищення ефективності та якості досліджень і впровадження їх результатів у державну політику України.

Учасники Меморандуму співпрацюватимуть за такими напрямами: участь у розробленні Економічної Доктрини «Україна 2030»; розроблення і здійснення заходів щодо створення умов для розвитку діалогу в експертному середовищі та подальших комунікацій із зацікавленими сторонами; підготовка проектів міжнародних, державних цільових і галузевих програм з модернізації економіки; участь в організації в межах своїх повноважень конференцій та дискусій, проведення міжнародних, всеукраїнських, регіональних круглих столів з питань, що належать до компетенції організацій, що підписали меморандум; проведення спільних організаційних, комунікативних, інформаційних заходів, спрямованих на популяризацію спільних досягнень в Україні та за її межами.

У церемонії підписання узяли участь члени керівних органів Інституту глобальних трансформацій – колишній перший заступник Міністра закордонних справ України, колишній заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий, народний депутат України Олександр Домбровський, координатор проекту Економічної Доктрини «Україна 2030» Оксана Мельничук, а також заступник проректора з міжнародних зв’язків Євген Поліщук, завідувач кафедри менеджменту факультету менеджменту та маркетингу Вікторія Дергачова та інші.

Дата події