Студентський турнір з природничих наук пройшов з 3 по 7 квітня 2017 р. у Мінську (Білорусь). Його назвали СТЕНД (Студенческий турнир естественно-научных дисциплин). КПІ ім. Ігоря Сікорського представляла збірна команда ХТФ і ФБТ: студенти 4-го курсу Іван Кулик, Дарія Зирянова, Микита Бас і випускниці ФБТ Марина Коршевнюк та Єлизавета Тимошенко (на фото). Науковими керівниками виступили Валентина Юріївна Поліщук (асистент  кафедри промислової біотехнології), Лариса Петрівна Дзигун (старший викладач кафедри промислової біотехнології) та Андрій Олегович Кушко (старший викладач кафедри органічної хімії та технології органічних речовин). Перш ніж долучитися до участі, треба було пройти заочний та очний тури, з чим наші студенти успішно впоралися.

СТЕНД – міждисциплінарне командне змагання із розв'язання прикладних наукових завдань серед студентів та магістрантів з хімії, фізики та біології. Турнір проводиться з метою підвищити науково-пізнавальну активність молоді, створити позитивну мотивацію до вивчення навчального предмету і майбутньої професійної діяльності, ознайомити учасників турніру з методологією наукової діяльності,  навчити роботи з науковою інформацією.

Протистояння проходило у формі наукових боїв, де кожен з конкурентів виявив себе в ролі доповідача, опонента та наглядача. Серед тем, які розглядали студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, були такі: глобальне потепління, забруднення мікропластиком Світового океану, нейронні мережі, використання ксенонових біосенсорів тощо.

Серед 16 команд-учасниць наша команда "Амальгама" посіла почесне третє місце, в нагороду отримали дипломи третього ступеня та практичні подарунки від партнерів проекту.

У майбутніх планах – вступ до магістратури, участь у схожих проектах, але з власними ідеями, робота за фахом.

Участь у таких проектах розвиває впевненість у собі, сприяє оволодінню ораторським мистецтвом і виховує активну позицію стосовно актуальних питань сучасної науки.

Дарія Бас, студентка ФБТ

Дата події