Цієї весни в Одеській національній академії зв'язку ім. О.С. Попова відбулись два традиційні заходи – заключні тури Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та Всеукраїнської студентської олімпіади з телекомунікацій.

Наприкінці березня відразу дві команди студентів ІТС представили свої розробки на суд конкурсної комісії. І недаремно – команда у складі Володимира Прокопця та Наталії Гвоздецької  виборола 2-ге місце. А команда у складі Андрія Захарчука та Івана Іщенка отримала диплом за оригінальне технічне рішення.

Іван ОсипчукУже через місяць, напередодні травневих свят, студенти ІТС знову відвідали Одесу, щоб показати свої знання на всеукраїнській олімпіаді. Результат говорить сам за себе – Іван Осипчук  посів перше місце в особистому заліку зі спеціальності "Телекомунікаційні системи та мережі", а команда посіла друге місце в командному заліку. Грамотами за оригінальне розв'язання задач нагороджені Євгенія Свецинська  та Кирило Немченко.

 Традиційно обидва заходи підтримала компанія "Київстар". Представник компанії Ксенія Кекерчені привітала студентів і побажала творчих успіхів та натхнення. А переможці отримали ще й цінні призи.

Окрім наукових змагань, в учасників обох заходів була можливість відвідати Музей телекомунікацій та радіозв'язку, що діє при академії. В музеї зібрано найцікавіші зразки  вітчизняної телекомунікаційної апаратури за останні півтора століття. Ну й звісно, весною стара частина міста особливо гарна – вулиця Дерибасівська вдень заворожує зеленню та архітектурою, вночі вмикаються тисячі ліхтарів і гірлянд. Шкода, що були закриті на реконструкцію Потьомкінські сходи поблизу пам'ятника Дюку Рішельє, зате Приморський бульвар приємно здивував оригінальним оздобленням.

Отже, що ж є результатом? Студенти Інституту телекомунікаційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського вкотре підтвердили високий рівень знань і довели, що наполегливою працею можна досягти найвищих вершин. Хочеться привітати їх із досягненнями та побажати майбутніх успіхів. Так тримати!

В.В. Курдеча