У дитинстві улюбленим заняттям маленької Ганнусі з невеличкого села Гай, що на Житомирщині, було розглядати – "читати" – книжки. Чи то картинки подобалися, чи незрозуміле мереживо літер, чи магія перетворення "крючечків" у слова і фрази. Потяг до нового, пізнання досі невідомого спонукали Ганну Бикову після 8-го класу вступити до Житомирського педагогічного ліцею на навчання з нахилом математика, економіка, інформатика, де вона була ударницею, а у вільний час ще й займалася спортивною гімнастикою.

Про Київський політехнічний інститут дізналася від друзів, які  там навчалися. Коли приїхала подавати документи – просто закохалася в мальовничі куточки НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського". Після прогулянки вулицею Політехнічною вже не сумнівалася: саме тут  вона  гризтиме граніт науки ближчі 5 років. З вибором факультету все було досить просто – Видавничо-поліграфічний інститут та спеціальність "Менеджмент" чудово поєднували в собі любов до книг, хобі написання віршів та бажання розвивати й удосконалювати набуті в ліцеї знання з економіки.

Перші семестри давалися нелегко, оскільки складно було зорієнтуватися в різноманітті дисциплін. Через два роки навчання, завдяки, зокрема, плідній співпраці з викладачами кафедри організації видавничої справи, поліграфії та книгорозповсюдження, почало приходити розуміння  курсів, виокремилось коло наукових інтересів. Тож Аня з натхненням поринула в наукову роботу. З 2014 по 2016 рр. вона взяла участь у 8 конференціях, серед них щорічні Міжнародні науково-технічні конференції студентів і аспірантів "Друкарство молоде" (в останній, що проходила в 2016 р., отримала диплом за кращу наукову доповідь), ХХІІ Міжнародна науково-практична конференція з проблем видавничо-поліграфічної галузі, XIІІ Міжнародна науково-практична студентська конференція "Інновації в науці та техніці", VIII Всеукраїнська студентська науково-практична конференція "Актуальні проблеми економічного розвитку підприємств видавничо-поліграфічної галузі", ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція "Соціальні комунікації: стан, проблеми, тенденції". У цьому семестрі Ганна отримує іменну стипендію ректора НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського".

Товариська, наполеглива, комунікабельна, винятково працездатна Аня є улюбленицею групи. Нині написання магістерської дисертації поєднує з роботою в друкарні "БВІ-Принт" і вже не уявляє свого життя без поліграфії.

Г.П. Грет, к.е.н., куратор гр. СЕ-51м