За відмінне навчання, результативний науковий пошук та громадську небайдужість кращі студенти НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" у цьому семестрі отримали іменну ректорську стипендію. Серед них – технологи четвертого курсу ВПІ з гр. СТ-31 – Ірина Пашко, Микола Савельєв та Євгенія Турко.

Ірина Пашко до омріяного вступу в КПІ закінчила школу в місті Кузнєцовськ, що на Рівненщині. У школі була дівчиною жвавою, товариською, цікавою до всього нового: брала участь майже в усіх шкільних заходах розважального характеру, захоплювалася малюванням і танцями. Полюбляла читати художню літературу та цікавилась, як створюється друкована продукція. Закінчуючи 11-й клас та обираючи спеціальність, Ірина зрозуміла, що хоче дізнатися та навчитись чогось нового в поліграфічній індустрії, зокрема технології виготовлення друкованих видань. Адже поліграфічна галузь є однією з найбільш розвинених у сучасному інформаційному просторі.

У 2013 р. вона успішно вступила до ВПІ Київської політехніки. Комунікабельну та веселу студентку обрали старостою групи. Наполегливо та сумлінно навчаючись, Ірина також бере участь у громадському, культурному й науковому житті університету, зокрема у фахових конференціях молодих науковців.

Микола Савельєв приїхав до Києва з міста Ізяслава Хмельницької області, де народився і виріс. Допитливий учень відмінно навчався у школі, за що заохочувався грамотами, брав участь в олімпіадах з історії та географії. З молодших класів займався плаванням, демонстрував свою спритність на змаганнях. Під час навчання в КПІ продовжив заняття плаванням, представляв ВПІ у спортивних змаганнях серед факультетів та інститутів університету.

Також Микола бере участь у наукових студіях, конференціях молодих науковців, організованих Центром краєзнавства ім. академіка П.Т.Тронька, зокрема у XXXIII Міжнародній краєзнавчій конференції молодих учених, присвяченій 100-річчю з дня народження Героя України академіка П.Т.Тронька, та Міжнародній конференції з історії науки, техніки й освіти  (2016 р.). А ще студент пам'ятає безліч цікавих наукових та краєзнавчих фактів, уміє швидко й логічно мислити, тож є учасником університетських чемпіонатів з інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?"

Євгенія Турко – вихованка Української гімназії № 1 Івано-Франківської міської ради, що декілька років поспіль займала перше місце за рівнем результатів ЗНО в Україні. Саме цей навчальний заклад поклав першу цеглину в науковому та культурному розвитку Євгенії. Вона була учасницею команд з волейболу, футболу, гандболу та настільного тенісу, які неодноразово займали призові місця. Команда ж з легкої атлетики, у складі якої була Євгенія, виборола перше місце в області та отримала путівку до літнього оздоровчого табору "Артек". Якщо на хвилинку забути про спортивні досягнення, то можна згадати про численні олімпіади з англійської, хімії, фізики та математики, а також активну участь в організації розважальних програм, конкурсів та ярмарків, які були невід'ємною частиною гімназійного життя.

Після вступу до ВПІ Євгенія продовжує традицію активної участі у спортивному та науковому студентському житті: змаганнях з волейболу, футболу, боулінгу; олімпіадах з вищої математики; Міжнародній конференції молодих науковців "Друкарство молоде".

Попри активну участь у житті університету, навчання завжди було на першому місці, як результат Євгенія була однією з 15-ти студентів, які взяли участь у міжнародному обміні, а також відвідала наймасштабнішу фахову виставку в Німеччині "Drupa".

Євгенія обожнює усі чотири пори року, адже влітку можна підкорити нову гірську вершину, восени найкращий час для подорожей містами України, зима ж – найекстремальніша пора року: лижі, сноуборд, ополонка та поїздки на снігоходах, а весною після зимових снігів наповнюється Черемош, і це чудовий час для рафтингу.

Сподіваємося, що хлопці й дівчата зможуть підтримувати цей темп і надалі, тож хай їм щастить у майбутньому професійному житті.

О.В.Зоренко, доц., куратор гр. СТ-31