П'ятикурсник ФБМI Олександр Кришталь – майбутній реабілітолог. Зокрема, планує займатися проектуванням та експлуатацією обладнання для покращення якості життя людини – відновлення, корекції та підтримки її рухових функцій. А влітку юнак віддається своєму захопленню – туризму, гірським походам, автостопу. 

Познайомилися ми у спортивному таборі "Глобус" в Карпатах, де Олександр працював інструктором. У захмарені вершини юнак закохався ще зі школи. Там же вступив до національної скаутської організації "Пласт". З першого курсу прийшов до турклубу КПІ "Глобус", який, за словами юнака, розширив його горизонти. Згодом почав ходити у категорійні походи, уже підкорив високогірні стежки Грузії та Кавказу. Вдома – в Карпатах – водить новачків у літні та зимові походи, навчає та допомагає відчути красу і велич гір, ознайомитися з історією рідного краю. Йому подобаються віддалені та "не затоптані" маршрути – не лише Чорногора, а й Горгани, Бескиди, де можна ввібрати в себе свободу гірських вершин, неймовірної краси краєвиди, аромат чебрецю, смоли, моху й малини, сотні відтінків зеленого і синього, шум гірських струмків і потоків, вітру і дощу.

"Світ набагато більший, ніж це можна уявити, –  переконує мандрівник. – На подорожі не потрібно багато коштів. Друзі, – завжди звертається він до своїх колег та підопічних, – не бійтеся і не обмежуйте себе. Відважтесь і зробіть лише один крок у невідоме – приїдьте у "Глобус". З першого ж походу відчуєте – чи манять вершини".

Зазвичай його підопічні повертаються до свого наставника наступного сезону, а з часом стають поряд – навчати і захоплювати. А Олександр уже мріє про великі гори і широкий світ. Попереду в нього ще багато сходжень і перемог. Вершини підкорюються наполегливим.

Н. Єлизарова