12 січня в Кабінеті Міністрів України під головуванням віце-прем'єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбулося засідання урядового Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів, пов'язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. Участь у ньому як запрошений учасник від Національної академії наук України взяв член-кореспондент НАН України, проректор НТУУ "КПІ" з міжнародних зв'язків Сергій Сидоренко.

Геннадій Зубко нагадав, що Президент України Петро Порошенко своїм указом оголосив 2016 рік Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. Тож упродовж року в Україні проводитимуться відповідні заходи різноманітного характеру – зустрічі з представниками об'єднань ліквідаторів і громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виставки і наукові конференції, демонстрації документальних фільмів, благодійні концерти, уроки пам'яті та багато-багато інших. Учасники засідання розглянули проект плану цих заходів і взяли його за основу. Остаточно, з урахуванням їх пропозицій, його має затвердити голова Оргкомітету Геннадій Зубко на початку лютого.

На засіданні ухвалено й рішення про внесення до урядового плану пункту про проведення в НТУУ "КПІ" з 21.04. по 23.04.2016 р. Міжнародного форуму "Уроки Чорнобиля – для ядерної безпеки світу" (розділ 1 пункту ІІІ. Заходи міжнародного рівня). Нині в університеті триває робота з його підготовки.

Інф. ДМС

Дата події