З 24 по 27 листопада 2015 р. у Києві, на території Міжнародного виставкового центру, проходила найбільша промислова виставка в Україні – XIV Міжнародний промисловий форум. У рамках форуму відбулася Міжнародна спеціалізована виставка "Металообробка. Інструмент. Пластмаса–2015".

На цій виставці співробітники Механіко-машинобудівного інституту, зварювального, інженерно-хімічного і приладобудівного факультетів представили результати новітніх наукових розробок – інноваційні технічні рішення і зразки виробів.

Особливу зацікавленість і позитивні відгуки викликали яскраво представлені розробки ММІ:

1. Діючий макет перегонового автомобіля, створений з використанням інноваційних технічних і технологічних рішень (керівник наукового напряму д.т.н., проф. А.В. Пасічник);

2. Інноваційні технічні рішення, підготовлені для впровадження у виробництво (керівник наукового напряму д.т.н., проф. Л.Ф.Головко):

  • виробництво біметалів: корозійностійких для виготовлення корпусів нафтохімічного і атомно-енергетичного устаткування; антифрикційних для виготовлення підшипників ковзання; та з особливими властивостями для виготовлення вузлів ракетно-космічної техніки;
  • виготовлення лазерною обробкою отворів у деталях авіаційних двигунів з високою продуктивністю і точністю;
  • лазерне двопроменеве формоутворення металевих просторових конструкцій складної конфігурації з листових матеріалів;
  • підвищення зносостійкості деталей за рахунок організації примусового твердого змащування;
  • лазерне зміцнення деталей та інструментів з гострозаточеними різальними крайками клиноподібної форми.

А.К. Скуратовський, доцент ММІ, учасник виставки
На фото: Професори А.В. Пасічник і Л.Ф.Головко біля експозиції ММІ

Дата події