Давненько ми виросли зі світу дитячих казок. Та саме про казкову фею виникла думка, коли до редакції зайшла ця тендітна дівчина з яскравим волоссям. Мабуть, і не здивувалися б, якби вона змахнула чарівною паличкою і почалися дива. А дива її таки супроводжують, правда, не казкові, а рукотворні. Вірніше, досягнення. Завдяки сумлінній наполегливій праці.

Шестикурсниця ТЕФ Іванна Башкір завершує навчання на кафедрі теплоенергетичних установок теплових та атомних електростанцій. Гарно вчиться, займається науковими дослідженнями, активістка в громадському житті. Тож цілком заслужено цього року удостоєна іменної стипендії  Верховної  Ради України.

Згадуючи далекий тепер уже 2010 рік, коли вступала до КПІ, Іванна розповідає: "Пройти конкурсний відбір було досить легко, адже мала високі бали ЗНО та золоту медаль. А от про майбутнє місце навчання думала довгенько. Математика й фізика були улюбленими предметами. А батьки переконували, що будь-яка діяльність людини неможлива без енергетики. І саме ця галузь завжди буде затребуваною і розвиватиметься".

Тепер студентка переконана: її вибір був абсолютно правильним. Іванна у захваті від навчання в КПІ. З цікавістю поглинає усі знання зі спеціальності, сумлінно виконує самостійні завдання і прагне "відчути" професію безпосередньо на електроенергетичному об'єкті. Вона брала участь у наукових конференціях та конкурсах, п'ять з яких – міжнародні, три – всеукраїнські. Була нагороджена дипломами. 

Нині Іванна пише магістерську дисертацію, де передбачається провести теплоаеродинамічні розрахунки "сухого" охолоджувача оборотної води на основі плоскоовальних труб з неповним оребренням, розроблених у НТУУ "КПІ". Така теплообмінна поверхня може бути застосована, зокрема, в повітряних конденсаторах технологічної пари, апаратах повітряного охолодження технологічних продуктів, економайзерах котлів.

Також Іванна бере активну участь у громадському житті університету. У 2011–2013 рр. обіймала посаду голови студради гуртожитку №9. Водночас була членом студради ТЕФ, входила до складу студради студмістечка. У 2012–2015 рр. працювала методистом курсів філії Інституту доуніверситетської підготовки та професійної орієнтації НТУУ "КПІ" на теплоенергетичному факультеті.

Побажаємо ж працьовитій, активній студентці подальших творчих злетів і втілення задуманого.

За інф. ТЕФ