У цьому семестрі відразу кільком студенткам Видавничо-поліграфічного інституту, що є осередком жіночності і краси в КПІ, було призначено іменну стипендію ректора.

Одна з них – Дар'я Кочуг, студентка 4-го курсу спеціальності "Менеджмент та адміністрування".

Дар'я закінчила гімназію із золотою медаллю. Її навчання було тісно пов'язане з книгою, адже при підготовці до уроків та до участі у міських і обласних олімпіадах доводилося опрацьовувати велику кількість літературних джерел. Тому при виборі спеціальності в КПІ любов до книги перемогла: дівчина надала перевагу незвичному напряму, що вивчає особливості управління в такій цікавій галузі, як книжкова справа. З першого курсу Дар'я захопилася навчанням та досягла значних успіхів: вона є відмінницею і прагне отримати диплом з відзнакою.

Дар'я активно займається науковою роботою. В її доробку 5 тез доповідей та одна стаття у фахових виданнях. Студентка бере участь у міжнародних, всеукраїнських та університетських наукових конференціях. Серед них: Міжнародні науково-технічні конференції студентів та аспірантів "Друкарство молоде", Міжнародна науково-практична конференція "Майбутні проблеми світу науки–2014", Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та аспірантів "Дні науки ФСП", Всеукраїнська науково-практична конференція "Соціальні комунікації: стан, проблеми, тенденції".

Поза науковим життям Дар'я присвячує себе різноманітним захопленням. Одне з найпалкіших – театральне мистецтво. Ще з першого курсу дівчина грає в народному театрі-студії НТУУ "КПІ". Займається спортом, бере участь у змаганнях з армрестлінгу та футболу. Викладачі та одногрупники вважають Дар'ю відповідальною, ініціативною та старанною студенткою. Іменна стипендія є гідною оцінкою її успіхів та наснагою для майбутніх досягнень.

Інна Кисельова – студентка 4-го курсу. Зі шкільних років багато читала і писала вірші. Любов до книг їй прищепила тітка, яка працювала понад 30 років у видавництвах. Тому обирати напрям навчання було досить легко, а КПІ – один із небагатьох ВНЗ, де готують фахівців видавничо-поліграфічної галузі. Ще у школі Інні була притаманна висока працездатність і старанність, тому й в університеті середній бал навчання становить 5,0 балів.

Інна  вміло поєднує навчання з науковою роботою: пише статті, тези, бере участь у круглих столах та конференціях, зокрема: Міжнародній науково-технічній конференції "Друкарство молоде", Міжнародній науково-практичній конференції "Майбутні проблеми світу", Всеукраїнській науково-практичній конференції "Соціальні комунікації: стан, проблеми, тенденції" та ін. Студентка цікавиться книжковою продукцією, що виходить в Україні, бере участь у Форумі видавців у Львові, виставці "Книжковий Арсенал" (м.Київ), працює на ярмарках, які проводить Книжкова біржа.

Активна життєва позиція спонукає її до участі у змаганнях з жіночого футболу, армрестлінгу. Також виступала в танцювальному колективі "Show Girls". Вона захоплюється кулінарією, бере участь у соціальних проектах, зокрема "Допоможи бійцям АТО".

Високі досягнення в навчанні та культурному житті університету є наслідком наполегливої праці та відповідальності студентки. Тож іменна стипендія є гарною винагородою та стимулом на майбутнє. Побажаємо їй натхнення та витримки!

Катерина Гребченко – студентка 5-го курсу. Гарно вчиться, самостійна, впевнена, цілеспрямована. Найбільше цінує чесність, відданість і щирість, чим приваблює викладачів та однолітків. Має різнобічні інтереси та захоплення. Мріє завести собаку і стрибнути з парашутом. Всю стипендію ректора віддає нужденним. Вірить у світле майбутнє своєї країни. Про таких кажуть: з нею можна йти у розвідку.

Олена Оліяненко народилася та виросла в Києві. Закінчила 9 класів на "відмінно", вступила до Промислово-економічного коледжу, де вивчала видавничо-поліграфічну справу. У 2010 р. вирішила продовжити навчання в одному з кращих ВНЗ України – НТУУ "КПІ" за спеціальністю "Технології друкованих видань".

Протягом навчання брала участь у конференціях "Друкарство молоде", "Проблеми охорони праці, промислової та цивільної безпеки," олімпіаді з дисципліни "Проектування видавничо-поліграфічного виробництва". У складі команди ВПІ зі стрільби з лука брала участь у спортивних змаганнях, була учасницею танцювального колективу Mina Fo Tribal та виступала на міжнародних фестивалях "Рожаниця", "VEDALIFE", "TRIBAL BEAUTY".

У вільний час полюбляє займатися йогою, туризмом, рукоділлям. Усім студентам радить займатися самонавчанням та саморозвитком, оскільки світ дуже мінливий, а різнопланові знання та вміння допоможуть краще зорієнтуватися в житті.

Г.П.Грет, доцент, к.е.н , С.М. Зигуля, ст. викладач ВПІ