Квест-екскурсія "Легенди великого міста", що його традиційно проводить студмістечко НТУУ "КПІ" для першокурсників, пройшов 26 вересня. У цікавій, живій формі студенти вивчали місто Київ, дізнавалися про цікаві місця та легенди однієї з найкращих столиць Європи. Загалом, у квесті взяли участь 14 команд з 12 гуртожитків. Команди складалися з 8 осіб, на маршруті їх супроводжували соціальні працівники та куратори-старшокурсники.

Змагання запам'яталися не лише звивистим маршрутом та цікавими завданнями, а ще й тим, що в місті відбувалося чимало культурних і спортивних заходів. Це сприяло гарному настрою та новим знайомствам. Студенти побачили марш вишиванок, фестиваль на Подолі, спортивні змагання на Майдані Незалежності. Маршрут складався з 11 зупинок біля цікавих місць та пам'яток: Андріївський узвіз, Софійська площа, Золоті ворота, Майдан Незалежності, Пейзажна алея, стадіон "Динамо", Театр ім. І.Франка, Національна опера України, Маріїнський парк. Студенти на маршруті виконували цікаві соціально-комунікативні завдання, що сприяли розвитку навичок спілкування: розфарбовували перехожих у патріотичні кольори, роздавали повітряні кульки дітям, виконували спортивні вправи та розгадували логічні загадки.

За результатами квесту було визначено команди переможців: I місце – гуртожиток №13, II – гуртожиток №7, III – гуртожиток №16. Студенти отримали цікаві подарунки від партнерів заходу.

Квест тривав майже 4 години, за цей час першокурсники дізналися багато нового та ближче познайомилися одне з одним, що є гарним прикладом командної роботи і заохочення до активного способу життя. Попереду на мешканців студмістечка чекають нові заходи та програми.

За інф. студмістечка НТУУ "КПІ"