Студенти-іноземці НТУУ "КПІ" 28 листопада провели вечір, присвячений Дню української писемності та мови. До вечора ретельно готувалися: вивчали українські народні пісні, вірші українських поетів, підготували відеопрезентацію про зародження та становлення української писемності, про основних діячів, які доклали своїх зусиль до творення сучасної української мови.

Вечір відкрив піснею "Як тебе не любити, Києве мій?!" студент 2-го курсу ФАКС Вунда Мпембеле Гедеон. Студент 1-го курсу ФММ Кванса Річард прочитав вірш Володимира Сосюри "Я знаю силу слова..." А студент 5-го курсу ФІОТ Георгій Гусаков продекламував вірш Василя Симоненка "Ти знаєш, що ти людина?" Але на цьому вечір не закінчився. Студенти із задоволенням відгадували загадки, читали українські прислів'я та приказки, слухали українську музику і самі співали. Студент 2-го курсу ФІОТ Боніфас Луа заспівав українську народну пісню "Підкручу я чорні вуса". Це так сподобалося глядачам, що студент 1-го курсу ФТІ Ван Дик Тай теж вирішив спробувати свої сили і заспівати пісню, яка є одним з українських символів – "Чорнобривці".

Заключне слово надали директору навчальних програм Б.А. Циганку, який побажав студентам наснаги в навчанні та вивченні української мови і культури.

Юлія Суддя, викладач ЦМО НТУУ "КПІ"

Дата події