Що за часи настали в нашій рідній Україні? Чи пам'ятаємо ми, що було в минулому? Час летить, а минуле залишається, сьогоднішній день уже завтра стане вчорашнім, все минає, а Шевченко в серцях українців живе вогником, що жевріє лише всередині справжніх патріотів. Зовсім нещодавно пройшов літературний батл між студентами першого курсу ННК "ІПСА". Все відбувалось у самому серці КПІ – у бібліотеці. Зібрались усі групи кафедри ММСА і навіть декілька студентів із кафедри СП. Кожен охочий позмагатися обрав вірш до душі – і почалося.

Прозвучали найвідоміші твори Шевченка, які були прочитані, здебільшого, ідеально. Звичайно, кожен з учасників хотів вразити інших і тому вигадував щось унікальне. Першим, хто здивував аудиторію, було тріо хлопців з групи КА-43. Вони до свого виступу підійшли дуже творчо і заспівали пролог з поеми "Причинна". Наступною людиною, яка вразила нас, був Артем Мостовий з групи КА-45. Сказати, що він надзвичайно виразно прочитав обрану поезію, це не сказати нічого. Інтонація, вигуки, зміни голосу в тих чи інших моментах перенесли слухачів у часи написання Шевченком свого "О думи мої, о славо злая". Понад те, Артем пережив із ним усі емоції самого митця. Не менше захопила аудиторію і Софія Мацюця з КА-41, яка читала уривок із поеми "Лілея". Ця дівчина повністю відчула образ головної героїні, її трагедію, всю глибину почуттів, і, завдяки цьому, а також беззаперечно талановитому виконанню, виборола друге місце.

Було ще багато людей, які виступили і були гідні перемоги. Але ось конкурс добіг кінця, і тут сталося найцікавіше, коли до виступу приступила остання конкурсантка – Тетяна Косташ із КА-43. Її виступ був немов уривок з мюзиклу: вона то співала, то говорила… Це було фантастично. В  учасників залишилися незабутні враження від цього заходу.

Валерія Козлова, Софія Глушко; Фото Софіі Глушко 

А. МостовийС. МацюцяТ. Косташ