У середині вересня 2014 р. відбулися змагання VI Всеукраїнських ігор ветеранів спорту з волейболу і Кубка України 2014 р. серед ветеранів. У попередні роки ці змагання проводилися в м. Гурзуф і м. Алушта (АР Крим). З відомих причин цього року довелося шукати і готувати нову базу. Таким місцем стало селище Коблево (Миколаївська обл.). Асоціація ветеранів волейболу України змогла об'єднати зусилля різних організацій, спонсорів та інших осіб і в короткі терміни успішно провести фінальні ігри.

Фінальним іграм передували відбіркові змагання в усіх регіонах України. У них брали участь сотні команд.  Дві команди НТУУ "КПІ" –"60+" і "70+" – успішно здолали бар'єри відбіркових ігор і були допущені до фінальних змагань. Необхідно відзначити, що більшість команд, які представляють різні регіони України, по суті є збірними міст. До деяких команд входять гравці навіть кількох міст. Нашим волейболістам доводиться боротися з висококласними спортивними колективами, і хочеться сказати: збірні КПІ протиставляють суперникам не лише свою майстерність, але, перш за все, інтелект і високий рівень організованості.

У напруженій боротьбі команда "70+" зайняла призове третє місце і завоювала бронзові медалі. Необхідно відзначити, що чемпіоном у цій номінації стала збірна міста Херсона, яку збірна КПІ обіграла, але  поступилася першим місцем по різниці очок у програних партіях. Збірна "60+" НТУУ "КПІ" у запеклій боротьбі вперше пробилася до п'ятірки кращих команд України. Загалом і в цілому виступи двох команд нашого університету в 2014 р. можна вважати успішними.

Честь університету у складі збірних відстоювали: команда "70+" – капітан команди – представник ІЕЕ проф. В.А.Єрошенко, проф. І.В.Бейко, а також випускники-ветерани КПІ Ю.Е.Ярличенко, О.А.Величко, І.І.Андрющенко, В.Л.Шарубін, С.М.Годлевский, Ю.М.Панчишин; команда "60+" – капітан команди – доц. ТЕФ  М.З.Абдулін, В.С.Герасимчук (ФМФ), М.А.Прокопчук (АТП), А.Ф.Оберемок (ІЕЕ), А.А.Леонець (ПБФ), В.Г.Лещенко, П.А.Мінєєв, В.А.Шатохін, А.В.Пруський, С.В.Теліма.

 Під час змагань гравці наших збірних знайомлять численних вболівальників і учасників ігор з історією, сьогоденням і традиціями Київської політехніки. Під час неформальних зустрічей поширюємо багато буклетів і літератури про наш університет. Після таких зустрічей відчувається величезний прилив позитивної енергії, розширюється коло знайомств, контактів, поширюється інформація про наш університет.

Під час змагань ми постійно відчуваємо допомогу і турботу керівництва і громадських організацій університету. Особливу вдячність хочеться висловити профкому співробітників НТУУ "КПІ" і особисто його голові В.І.Молчанову за те, що команда була забезпечена всім необхідним (включаючи красиву сучасну форму) для гідного виступу на першості України. Співробітники спортивного комплексу КПІ (директор Р.В.Брагінець) роблять усе, щоб тренування ветеранів проходили в прекрасних умовах.

Говорить капітан команди В.А.Єрошенко: "Незважаючи на складну політичну й економічну обстановку в країні, ветерани спорту України дуже активні не лише в тренуваннях, але і при проведенні змагань. Глядачам і учасникам Кубка України запам'ятається видовищна і спортивно-напружена зустріч команд "КПІ 60+" і "Зв'язківець 60+" (м. Київ), яку очолює проф. КАІ Ф.Чемерисін".

Колись КПІ жартома називали "спортивним інститутом з політехнічним ухилом". І сьогодні в загальній масі КПІшники вирізняються високим життєвим тонусом, завдяки чому їм вдається зробити багато корисного для науки, техніки і розвитку економіки України.

Це дуже добре розуміють адміністрація, профком і спортклуб КПІ, які в міру можливостей надають необхідні умови для проведення тренувань волейболістів та інших спортсменів.

До речі, запрошуємо ветеранів, які бажають тренуватися з волейболу, щопонеділка і четверга з 17:30 до 19:00 в спорткомплекс КПІ.

М.З.Абдулін, доц. ТЕФ, к.т.н.