Факультет авіаційних та космічних систем  НТУУ "КПІ" вже декілька років активно співпрацює з  Національним центром аерокосмічної освіти молоді України ім. О.О. Макарова (НЦАОМУ). Викладачі ФАКС беруть участь у конкурсах "Мирний космос" та "Діти Всесвіту" як члени журі та рецензенти, читають лекції під час аерокосмічних змін у таборах відпочинку "Зоряний" та "Артек".

З метою розвитку цієї діяльності ФАКС у рамках Програми НТУУ "КПІ" "Майбутнє України" започаткував у 2010 році проведення виставки-конкурсу учнівських робіт, присвяченої Всесвітньому дню авіації та космонавтики. Напрями конкурсу пов'язані зі спеціальностями факультету:

  • Ракетно-космічна та авіаційна техніка;
  • Автоматика, керування, вимірювальні прилади та метрологія;
  • Програмування та розрахункові програми.

Надія АгєєваЦьогорічний конкурс пройшов 9 квітня. Вік учасників – від 8 до 16 років. Тут були представлені: макети ракет; сайт, присвячений польоту Юрія Гагаріна в космос 12 квітня 1961 р., розроблений членом Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва; програми побудови графіків; макет гармати Гауса. Були також представлені колективні роботи учнів другого класу середньої школи №36 ім. С.П. Корольова м. Києва – літак та інопланетні мешканці (на фото), виконані в техніці оригамі, причому кожний з цих експонатів складався більше ніж з двохсот елементів.

Представники факультету – члени журі В.В. Борисов, О.М. Нечипоренко, С.В. Шантир – уважно та доброзичливо вислухали конкурсантів. Після обговорення виступів було вирішено перше місце присудити учениці 10 класу Надії Агєєвій за створення програми побудови графіків у середовищі Turbo Pascal 7.0. Вона довела необхідність та працездатність створеної нею програми і продемонструвала прекрасне володіння відповідною мовою програмування.

На завершення конкурсу члени журі висловили свої побажання учасникам щодо подальшого творчого зростання.

В.Ф. Кришталь, член оргкомітету конкурсу

Дата події