27 жовтня на сцені ЦКМ КПІ відбувався спектакль «Циліндр». Це вже друга постановка театру-студії, що діє при ЦКМ КПІ, художнім керівником якої є М.М.Вороненко, актор Київського академічного молодого театру.

Спектакль здивував мене у всіх значеннях цього слова. Беззаперечно чудовою була гра акторів Євгенія Бульди, Ганни Циркаль, Євгенія Качана, Івана Якимова, Олександри Гавриленко та Кирила Марікуци. На найвищому рівні виконали свою роботу режисер-постановник М.М.Вороненко, режисер Л.П.Дементьєва  (заслужена артистка України) та художник О.Толок. Ефект від побаченого був настільки вражаючий, що я зрозуміла лише на виході з ЦКМ, що на сцені грали аж ніяк не професійні актори.

Мені особисто було приємно спостерігати за грою акторів, але сюжет п’єси Едуардо де Філіппо «Циліндр» мені видався дещо екстравагантним для стін навчального закладу. Психологічна комедія розповідає про дві подружні пари, які заробляють гроші дуже незвичайним способом: одна з жінок заманює чоловіків до своєї квартири, бере у них гроші за майбутні втіхи і показує труп свого чоловіка. Нещасні залицяльники від страху перед померлим тікають, полишивши і гроші, і звабницю. Чоловік насправді лише прикидається мертвим. Але одного разу знаходиться мільйонер, який не виявляє страху перед покійником і пропонує жінці півмільйона за її ласку. Обидві подружні пари намагаються обрати: гроші чи честь жінки? Рятує ділків те, що мільйонер заснув і, перевівши годинник, хитруни переконали чоловіка, що він уже отримав те, за що заплатив гроші. Однак головна героїня-звабниця говорить, що якби мільйонер не заснув, то все б сталося, а присутні так само, як і зараз ділили б між собою гроші.

Наступним спектаклем театру-студії стануть «Маленькі трагедії» О.С.Пушкіна. Чекатиму з нетерпінням.

Валерія Добривечір

Дата події