Цього літа локальний осередок BEST (Board of European Students of Technology – Рада європейських студентів-технологів) у Києві організовував уже другий міжнародний літній курс в КПІ. Підготовку розпочали з осені.

Ідея і назва майбутнього курсу з’явилася в лютому, в засніженому передмісті Парижа, де головні організатори перебували під час культурного обміну з Еколь Політехнік. Назва – “You can fly if you apply”. Головні теми – дельтаплани, безпілотні літальні апарати, навігація. І хоча готувалися довго, втім через неочікувані труднощі ще за день до початку курсу сумнівалися, що все вийде.

Як би там не було, 6-го липня представники найкращих технічних університетів з 15-ти країн Європи поселилися в гуртожиток, роззнайомилися, і літній курс офіційно було відкрито.

Як і минулого року, декан проф. О.В.Збруцький і викладачі факультету авіаційних та космічних систем здійснили велику підтримку та забезпечили освітню частину. Впродовж курсу учасники побували у Державному музеї авіації України в Жулянах, АНТК ім. О.К.Антонова, і, звичайно, ознайомились з історією та культурою України, відвідавши різноманітні музеї та пам’ятні місця Києва. Також було проведено інженерні змагання з побудови повітряних зміїв. Змагання пройшли просто захоплююче, змії були чудернацьких конструкцій та мали дивовижні льотні характеристики. На жаль, день видався дощовим. Тому після польотів у перервах між зливами багато з цих літаючих конструкцій перетворились на парасольки, а найціннішою характеристикою виявилась площа крила.

Другий літній курс, організований нашим локальним осередком BEST, збагатив нас новим досвідом, зміцнив дружні стосунки і надихнув на нові звершення. Завдяки BEST студенти нашого університету мають змогу побувати на подібних курсах в різних країнах Європи та отримати нові знання. А ми можемо представити нашу країну в очах європейців на достойному рівні. Завдяки технічним курсам BEST, ми будуємо єдину Європу, підтримуючи тісні стосунки між учасниками та організаторами після курсів.

Якщо ви вперше почули про нашу організацію і досі не знаєте про свої можливості, завітайте на наш сайт best-kyiv.org. Та не забувайте, що подача заявок на зимовий сезон технічних курсів BEST триватиме з 20 вересня по 24 жовтня. Слідкуйте за нашими подіями!

Олена Ігнатович, 2-й головний організатор літнього курсу BEST 2010 року

Дата події