Чи кожний студент отримує задоволення від навчання? Не можна досить чітко відповісти на це запитання. Проте я впевнено можу заявити: кожен, хто відвідав цьогорічну Літню школу в Болгарії, отримав не тільки задоволення, а й незабутні враження!

У липні група студентів економічних спеціальностей Київського політеху під керівництвом професора кафедри міжнародної економіки ФММ Вікторії Вікторівни Дергачової розмістилася для навчання та відпочинку на найбільш відомому курорті Болгарії – Золотих Пісках, що знаходиться поблизу міста Варна, який є третім за величиною та кількістю населення в Болгарії (до речі, дуже гарне та затишне містечко).

За період перебування в Літній школі нам треба було реалізувати дві поставлені перед собою мети. По-перше, пройти інтенсивний курс “Англійська для професійного зросту”, ну а, по-друге, просто гарно відпочити на березі Чорного моря. І, як не дивно, ці дві мети виявилися нероздільно поєднаними між собою.

Щоденні заняття проводилися викладачем Людмилою Сергіївною Рєзнік у теплій “домашній” обстановці. Гарного настрою нам додавала особлива методика, розроблена спеціально для навчання на відпочинку – граматика через пісні, прислів’я, поезію. Адже саме на відпочинку хочеться співати. А чи відомо вам, що іноземні слова саме з пісень запам’ятовуються чи не найкраще? До того ж співати разом було дуже весело.

Проте, заняття з англійської – це далеко не все, що довелося побачити за час перебування в Літній школі. Болгарія – дуже гарна країна з цікавою та давньою історією. У 2007 році вона вступила до ЄС, і саме це сприяло збільшенню кількості туристів з Центральної Європи. Для Болгарії – це валютні надходження, а для нас, знову ж таки, практика з англійської мови.

Нам запам’яталася екскурсія у “ліс каменів”. Не буду вдаватися у подробиці, скажу лише те, що там знаходяться кам’яні стовпи, які “ростуть” просто із землі, і вчені цього досі не можуть пояснити. Вважається, що це місце має надзвичайно сильну енергетику, саме тому будь-яке загадане серед тих каменів бажання, якщо, звісно, воно світле, виповниться.

Знання та розваги, сміх та нові знайомі, неймовірно гарні світанки та теплі ночі, безліч фотографій та неймовірна кількість приємних спогадів... Якщо ви хочете відчути все це і навіть більше, відправляйся до Літньої школи в Болгарії. Сподіваюся наступного року зустріти там саме Вас!

Євгенія Санкіна, студентка гр.УЗ-91, ФММ