25 травня в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу XV Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «Теоретичні і прикладні проблеми фізики, математики та інформатики».

Організатори конференції – Міністерство освіти і науки України, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Фізико-технічний інститут університету.

У конференції беруть участь науковці, викладачі, аспіранти та студенти. На їх розгляд виноситься 98 доповідей, тези яких включено до збірника матеріалів конференції.

У день відкриття увазі учасників було представлено три пленарних доповіді: «Топологічні фази та топологічні фазові переходи (про Нобелівську премію з фізики за 2016 рік (С. Г. Шарапов, д.ф.-м. н., с.н.с., завідувач лабораторією сильнокорельованих низьковимірних систем Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України), «Огляд досліджень проблем розпізнавання образів як задач задоволення обмежень» (В. Ю. Сдобніков, головний архітектор ADAS-програми в автомобільній лінійці бізнесу компанії Люксофт), «Моделі АРТ-атак та їх реалізація» (О. М. Барановський, к. т. н., доцент кафедри інформаційної безпеки Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського).

Науковці працюватимуть по секціях «Актуальні питання сучасної фізики», «Фізика енергетичних систем», «Фізико-технічні аспекти кібербезпеки», «Математичні методи комп’ютерного моделювання та кібернетичної безпеки», «Теоретичні та прикладні проблеми криптографічного захисту інформації», «Системи та технології кібернетичної безпеки».

Конференція триватиме три дні.

На фото: учасників конференції вітає завідувач кафедри прикладної фізики професор С.О.Воронов
Автор: Д.Стефанович

Дата події