На зборах, які відбулися 22 червня, підбито підсумки навчання в Інституті післядипломної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського відповідальних працівників і керівників підприємств оборонної промисловості за програмою підвищення кваліфікації «Управління у сфері оборонно-промислового комплексу».

Крім того, просто на зборах керівники КПІ ім. Ігоря Сікорського, Наукового парку «Київська політехніка», Державного концерну «Укроборонпром», Дочірнього підприємства Державної компанії «Укрспецекспорт» Державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства «Промоборонекспорт» та Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств» підписали генеральну угоду про партнерство в рамках діяльності Навчально-науково-інноваційного центру з питань оборонно-промислового комплексу.

Нові знання та навички за програмою «Управління у сфері оборонно-промислового комплексу» здобували сто шістнадцять представників оборонної галузі та оборонних відомств країни. Усі вони – учасники першого набору на програму підготовки в КПІ ім. Ігоря Сікорського управлінців для стратегічно важливої для нашої країни галузі. Навчання організовано на виконання угоди між університетом та концерном ДК «Укроборонпром».

«Програму розраховано на два цикли. Перший цикл – загальне підвищення кваліфікації – ви вже пройшли, тепер переходитимете до другого – магістерської підготовки, – сказав, відкриваючи збори, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського голова Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» академік НАН України Михайло Згуровський. – На наступному етапі навчання ми хотіли б доповнити його науковою та інноваційною компонентами, тобто поєднати запити оборонного комплексу з можливостями українських науковців».

Випускників привітали заступник Міністра оборони України Ігор Павловський (він і сам, до речі, навчався за цією програмою), заступник генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Сергій Омельченко, голова Правління Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України» голова Ради директорів ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика» Олег Висоцький та інші.

Промовці говорили не лише про важливість запровадження програми з підготовки висококваліфікованих управлінців для вітчизняної оборонки, але й про те, що в рамках співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського з галуззю вибудовується певна багатовекторна платформа для забезпечення інноваційного розвитку оборонно-промислового комплексу України. Для унормування її діяльності і було підготовлено угоду про співпрацю представників провідного технічного вишу України та виробничників, яку було підписано на зборах у Залі засідань Вченої ради КПІ.

«Сьогодні ми підписуємо генеральну угоду про партнерство, яка забезпечить реалізацію інноваційних проектів, доведення їх від ідеї до реальних зразків, проведення їх випробувань і впровадження у серійне виробництво. Це дозволить нам не лише створювати новітню військову техніку та озброєння, але й забезпечить максимальне використання того величезного інтелектуального потенціалу, який є в наших науковців», – наголосив Сергій Омельченко.

Учасники угоди домовилися співпрацювати за трьома напрямами: навчальним, науковим та інноваційним.

На фото: учасників зборів вітає Михайло Згуровський

Дата події