14 березня 2018 року відбулася XXXIII Відкрита олімпіада з математики КПІ ім. Ігоря Сікорського, яка проводилась у рамках першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з математики для студентів вищих навчальних закладів. Уже 4 квітня переможці та призери олімпіади отримали почесні грамоти та нагороди. За результатами олімпіади було сформовано команди, які захищатимуть честь нашого університету на другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з математики.

Цього року в олімпіаді взяли участь близько 250 студентів різних курсів з 19 факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського. Найбільш численні команди надіслали факультет інформатики та обчислювальної техніки, факультет менеджменту та маркетингу та фізико-технічний інститут.

Традиційно олімпіада проводилася у двох категоріях   для студентів першого і старших курсів. Протягом чотирьох годин студенти змагалися у розв'язанні дев'яти  унікальних математичних задач, які викладачі кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей кожного року готують саме до цієї події. Після завершення змагань усі роботи учасників були ретельно перевірені та проаналізовані журі олімпіади, яке в результаті оголосило переможцями Олександра Миргородського (ФІОТ, гр. ІП-72) серед студентів першого курсу, Олександра Мішина (ФІОТ, гр. ІТ-61) та Олексія Сайнога (ІПСА, гр. КА-51) серед студентів старших курсів. Другі місця посіли Владислав Пестереніков (ФІОТ, гр. ІП-73) та Варвара Молчанова (ФІОТ, гр. ІВ-71) серед студентів першого курсу та Ярослав Таранов (ІПСА, гр. КА-61) серед студентів старших курсів. Треті місця вибороли: Ервін Абкерімов (ФТІ, гр. ФБ-73), Микита Шишкін (ФТІ, гр. ФБ-73), Олександр Музика (ФІОТ, гр. ІВ-71), Олексій Горбачевський (ФПМ, гр. КМ-73), Катерина Ленська (ФІОТ, гр. ІП-72), Владислав Мокроусов (ФІОТ, гр. ІП-71) на першому курсі та Владислав Шрам (ІПСА, гр. КА-41) і Богдан Сніжко (ІПСА, гр. КА-41) на старших курсах.

На урочистому засіданні журі олімпіади почесні грамоти та нагороди призерам і переможцям вручав Ю.І.Якименко, перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він привітав лауреатів і побажав їм нових творчих злетів та успіхів у подальших змаганнях, а також у науковій роботі. Під час нагородження переможців були присутніми О.А.Павлов, декан ФІОТ, В.Д.Романенко, заступник директора ІПСА, А.П.Яковлева, заступник декана ФСД ІПСА, В.В.Ванін, декан ФМФ, члени журі О.І.Клесов, завідувач кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей та І.В.Орловський, доцент кафедри.

Уже вшосте одночасно з нагородженням переможців олімпіади вручались Премії ім. проф. В.В. Булдигіна за творчі успіхи та найкращі виступи на олімпіаді. Згідно з положенням про премію, її лауреати Олександр Мішин, Олександр Миргородський й Олексій Сайног отримали з рук Н.О.Підсухи, вдови В.В.Булдигіна, почесні дипломи, пам'ятні медалі та грошові нагороди.

Колектив кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей протягом багатьох років успішно займається в нашому університеті організацією математичних олімпіад та підготовкою талановитої студентської молоді до математичних змагань різних рівнів. На кафедрі діє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", який відвідують студенти багатьох факультетів та інститутів. Заняття проводяться окремо для студентів першого та старших курсів, що дозволяє адаптувати програму залежно від засвоєного на лекціях матеріалу з математики. Лише за останні роки учасники гуртка більше 30 разів ставали переможцями та призерами найпрестижніших міжнародних та всеукраїнських олімпіад з математики.

Результати олімпіади, завдання та їх розв'язання розміщено на сайті кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей  http://matan. kpi.ua/uk/olimpiada2018.html.

В.В.Павленков, асистент кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей

[14.03.2018 | 14.30] Відкрита олімпіада з математики КПІ ім. Ігоря Сікорського

Відкрита олімпіада з математики КПІ

У середу, 14 березня 2018 року, буде проведено Відкриту олімпіаду з математики КПІ ім. Ігоря Сікорського в рамках першого туру Всеукраїнської олімпіади з математики для студентів вищих навчальних закладів України. Олімпіада буде проводитися в дві зміни в аудиторіях 7 корпусу КПІ ім. Ігоря Сікорського: №113 (14.30 – 18.30, студенти першого курсу), №108 (14.30 – 18.30, студенти старших курсів), №111 (16.15 – 20.15, студенти першого курсу), №115 (16.15 – 20.15, студенти старших курсів).

За результатами олімпіади будуть сформовані збірні команди КПІ ім. Ігоря Сікорського для участі в другому турі Всеукраїнської олімпіади.

Запрошуються студенти всіх факультетів університету.

Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей ФМФ

Дата події