Свідоцтва та знаки лауреатів премії Президента України для молодих вчених 2017 року вручив лауреатам Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з молодими науковцями, викладачами і ректорами університетів, яка відбулася в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» 22 лютого.

На церемонію були запрошені молоді науковці з усієї України. Глава держави вручив премії за 11 робіт 23 вченим. Серед лауреатів є і представники КПІ ім. Ігоря Сікорського – дослідники з інженерно-фізичного факультету – старший викладач, кандидат технічних наук Ірина Троснікова й старший науковий співробітник цього ж факультету, кандидат технічних наук Євген Солодкий (премію присуджено за роботу «Створення нових надтвердих керамічних матеріалів на основі карбіду вольфраму, субоксиду бору та боридів молібдену для роботи в екстремальних умовах») та співробітники Видавничо-поліграфічного інституту – доцент, кандидат технічних наук Катерина Золотухіна, старший викладач, кандидат технічних наук Тетяна Клименко та старший викладач, кандидат технічних наук Надія Талімонова, які отримали премію за роботу «Технологічне забезпечення якості офсетного друку захищеної поліграфічної продукції».

Урочиста нарада

У фойє корпусу, де проходила церемонія нагородження, було розгорнуто виставку, на якій експонувалися проекти лауреатів. За словами Президента України, ці розробки свідчать про дуже важливу річ – що наші вчені не лише опанували сучасні технології, сучасні прилади, а створюють та вдосконалюють ці підходи та пропонують нові способи вирішення проблем у різних сферах.

«Сьогодні Україна має створити всі умови, щоб і випускники вищих навчальних закладів, і вчені мали можливість себе реалізувати. Дивлячись в очі сьогоднішнім молодим вченим і школярам - майбутнім вченим, мені приємно бачити, що в них очі горять, що вони вірять в те, що вдасться реалізувати свої напрацювання. Україна сьогодні потребує ваших інноваційних підходів до вирішення актуальних проблем сьогодення», – наголосив Глава держави.

За матеріалами Офіційного Інтернет-представництва Президента України Петра Порошенка, фото з офіційної сторінки Адміністрації Президента України у Facebook

Дата події